SURİYE HRİSTİYANLARI

GÜNCEL ‘Trump, Irak’ta azınlıklar özerk bölgesini destekleyecektir’

Amerika Mezopotamya Organizasyonu Başkanı David William Lazar, ABD Başkanı Donald Trump’ın hem seçim kampanyası döneminde aktif olarak çalışan hem de Trump’ın Ortadoğu danışman kurulunda yer alan bir isim. Lazar, hem Irak ve Suriye’deki Hıristiyan azınlıkların durumunu ve taleplerini hem de Trump’la birlikte değişen ABD’nin Ortadoğu ve göçmen politikaları hakkındaki sorularımıza yanıt verdi.
GÜNCEL Suriye Ermenileri yalnız

Suriye’de Savunma Bakanı başta, bir dizi üst düzey yetkili bir patlamanın kurbanı olduğunda, bunun sadece ölenlerle sınırlı kalmayacağı açıktı. Şimdi Suriye’de bütün ülke yıkımı yaşıyor. Bu aşamada Ermeni, Kürt veya Arap olmanın bir anlamı yok. Ermeni mahallelerinde bir sıkıntı yok diye avunanlar, bu durumun geçici olduğunu, er ya da geç bir şeyler olacağını kavramaya başladılar.
GÜNCEL Suriyeli Hıristiyanlardan birleşme çağrısı

Suriye dışındaki Süryani, Keldani ve Asurilerden oluşan bir grup aydın , hazırladıkları bildiriyle Beşşar Esad sonrası oluşabilecek ‘İslamcı’ bir oluşumun tüm bölge Hıristiyanları için felaket olacağını vurgulayıp, Hıristiyanlara birlik çağrısı yaptı
GÜNCEL Suriyeli Hristiyanlardan açıklama

Çeşitli ülkelerde yaşayan Süryani, Asuri, Keldani aydınlar Suriye’de yaşananlarla ilgili bir bildiri yayınladı. ‘Halkımıza ve Dünya Kamuoyuna’ başlıklı bildiride Türkiye’nin, silah ve maddi destek, dezenformasyon propaganda ile demokratik değil fakat İslami bir diktatörlük kurma peşinde olduğu ve böylesine totaliter, gerici, dini hoşgörüden uzak görüşlerin hakimiyetinin ülkedeki Hristiyanların sonu olacağı kaydedildi.