BEDROS ŞİRİNOĞLU

GÜNCEL ERVAB Başkanı Şirinoğlu'ndan 'Atatürk' dizisi açıklaması

Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, 'Atatürk' dizisinin Disney+ tarafından global ölçekte yayınlanmasından vazgeçilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. ABD'deki bazı Ermeni kuruluşları dizinin yayınlanmaması için kampanya başlatmıştı. Dizi, Türkiye'de film olarak yayınlanacak. Şirinoğlu, "Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoşgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmaktadır" dedi.
GENEL Gülmezgil'den Şirinoğlu'na: ‘Vakıf seçimlerinin yapılmaması için Ankara’da çalışma yürütüyor’

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu geçtiğimiz hafta kendisi ile yaptığımız söyleşide çeşitli kesimlere eleştiriler, suçlamalar yöneltmişti. Karagözyan Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil Agos’a yaptığı değerlendirmede hem Patrik seçimi konusunda yaşanan gelişmeleri yorumladı hem de Şirinoğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Gülmezgil’in konu başlıkları halinde yaptığı değerlendirmeleri sunuyoruz.
TOPLUM Şirinoğlu'dan Ankara ziyaretine dair açıklama

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu 15 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı danışmanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklama yaptı.
TOPLUM Ankara'da gizli kapaklı temaslar

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu 15 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı danışmanları ile görüştü.
TOPLUM Devlet susuyor, Şirinoğlu konuşuyor

Surp Pırgiç Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, patrik seçimiyle ilgili iddialarda bulundu ve devletin Bekçiyan’ı Patriklik kaymakamı olarak tanımadığını iddia etti. Değabah Bekçiyan, Şirinoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak ‘biz iç tüzüğümüzde kurallar doğrultusunda ilerliyoruz” dedi.
TOPLUM Şirinoğlu: Erdoğan’la görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Nisan’da yaptığı açıklamada Patriklik seçimine atıfta bulunmasının ardından Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu önümüzdeki hafta Erdoğan ile görüşmeyi planladığını söyledi.
TOPLUM Surp Pırgiç’te tuhaf bir protokol günü

4 Nisan Salı akşamı Bedros Şirinoğlu cephesinden gazetelere “Yarın Ateşyan-Bekçiyan arasında Surp Pırgiç Hastanesi’nde protokol imzalanacak” bilgisi geldi. Ancak ilan edilen gün ve saate protokol imzalanmadığı gibi Bekçiyan bu buluşmadan haberi olmadığını söyledi. Protokol için gelen gazetecilere ise 27 Ekim 2016 tarihli ve seçim sürecini patrik genel vekilinin yürüteceğini ilan eden Ruhaniler Genel Meclisi kararı hatırlatıldı. Episkopos Maşalyan bu kararın kadük olduğunu, bunun üzerine aynı kurum tarafından yeni kararlar alındığını söyledi.