HRİSTİYAN

GÜNCEL Hıristiyan olmak haber değeri taşır mı?

Bugün gazetesinin “Hıristiyan olmakla suçladığı” CHP milletvekili ve CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Soya sopa çok meraklı olanların merakını gidereyim: Ailemin bir tarafı Hıristiyan, diğer tarafı Müslüman. Her ikisi de kültürü zengin Anadolu'nun çocukları. Benim bundan utanacağını düşünerek bu nefret suçunu işleyenler adına ben utanıyorum” diye yanıt verdi.
DÜNYA Musul'da kiliseler artık hapishane

5 aydır (İŞ)İD kontrolü altında olan Musul’dan 160 bin Hristiyan göç etmek zorunda kaldı. Şehirdeki kiliseler ise, örgütün kurallarına uymayanları cezalandırdığı hapishaneler haline getirildi.
GÜNCEL Musul'daki iki bin yıllık Hristiyan varlığı sona erdi

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların tehdidiyle Musul'un son Hristiyanları göç etmek zorunda kaldı. Kürdistan Özerk bölgelerine giden aileler yolda IŞİD tarafından gasp edildiklerini aktarırken Musul'da da 1800 yıllık kilisesi ateşe verildi. Papa'nın yanı sıra Irak'taki Hristiyan ve Müslüman birlikler zorunlu sürgünü kınadı.
GÜNCEL Musul'daki Ermeni Kilisesi bombalandı

Musul’daki Ermeni Aziz Eçmiadzin kilisesinin Irak ve Şam Devleti (IŞİD) militanlarının hedefi olduğu ve bombalandığı bildirildi. Musul’da yaşayan 65 Ermeni aile başka şehirlere sığınırken, ülkenin hristiyan nüfusunun yarısının yaşadığı Bağdat'a doğru IŞİD'in ilerleyişi devam ediyor.