DHKP-C

GÜNCEL Savcı Kiraz hayatını kaybetti

Çağlayan Adliyesi'nde iki DHKP-C üyesinin rehin aldığı Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
GÜNCEL Çağlayan Adliyesi'ne operasyon

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C örgütü üyeleri tarafından rehin alınmasıyla başlayan kriz devam ediyor. Saat 20.30 itibariyle adliyeye operasyon başlatıldı.
GÜNCEL Bülent Arınç'tan saldırılara ilişkin DHKP-C açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırılarla ilgili olarak, 'Çözümsüzlüğün içinde terör olaylarının devam etmesini arzulayan iç ve dış mihraklar mutlaka bulunmaktadır' dedi. Arınç ayrıca iki merkezin birden hedef seçilmesinin DHKP-C’ye yönelik şüpheleri artırdığını ifade etti.
GÜNCEL Sevil Sevimli tahliye edildi ama ülkesine dönemiyor

86 gündür tutuklu olan Türkiye ve Fransa vatandaşı Sevil Sevimli tahliye edildi ama mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu. Baba Erdoğan Sevimli, “Kızımı yine göremeyeceğim. Hapishane günleri devam edecek anlaşılan” dedi. Ailenin avukatı Sami Kahraman açıklamada bulunarak, 'Eğer Türk vatandaşlığından çıkmış olsaydı, sadece Fransız vatandaşı olsaydı böyle bir karar verilemeyecekti' diye konuştu.