ÇOCUK HAKKI İHLALLERİ

GÜNCEL Türkiye çocuk istismarında hem kaynak hem transit ülke

Çocuk Fuhuşu, Çocuk Pornografisi ve Cinsel Amaçlı Çocuk Ticaretine Son isimli uluslararası kuruluşun yeni açıkladığı Türkiye raporuna göre Türkiye, seks ticaretinde kullanılan çocuklar için transit ve kaynak sağlayan ülke konumunda.
GÜNCEL ‘Katledilen çocukları geri getirebilecek misiniz?’

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nin hazırladığı “2015 Yılı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çocuk Haklarına Yönelik İhlaller Raporu”na geçen yıl bölgede güvenlik güçlerinin hedefi olan 61 çocuk yaşamını yitirirken, 55 çocuk yaralandı. Toplumsal gösterilerde veya ev baskınları sonucu, 2015 yılı içerisinde 400 çocuk gözaltına alındı, 66 çocuk ise tutuklandı.
GÜNCEL

Avrupa Çocuk Ombudsmanları, mülteci çocukların durumuna dikkat çekmek için hazırladığı raporda, çocuk mültecilerin durumunu “felaket” olarak tanımlıyor. Raporda, resmi verilere göre Avrupa'ya gelen çocuk sığınmacı sayısının 337 bin ve Avrupa'ya ulaşabilmek için Akdeniz'i geçerken ölenlerin yüzde 30'unun çocuk olduğu belirtildi.
GÜNCEL Sur çocukları uyumaktan korkuyor

28 Kasım’dan beri çatışmaların devam ettiği Diyarbakır Sur’da çocuklar, uyuyamıyor, altını ıslatıyor, uykularından çığlıkla uyanıyor, bazı çocuklar artık susmuş, hiç konuşmuyor. Umut Işığı Kadın Kooperatifi kadınları ise yardım edebilmek için var güçleriyle çalışıyor.
GÜNCEL Üç ayda 607 çocuk hakkı ihlali

Göç Vakfı çocuklara yönelik hak ihlalleriyle ilgili olarak, Nisan-Haziran 2012 dönemini kapsayan raporunda, 384 olayda en az 607 çocuğun hak ihlallerinden etkilendiğini duyurdu, Türkiye'nin gereken önlemleri almadığını belirtti.