VAKIFLI KÖYÜ

TOPLUM Kilikya ruhu Vakıflı Köyü’nde yaşıyor

Gazetemiz yazarı ve Ermenice sayfaları editörü Pakrat Estukyan bu yıl da Vakıflıköy’deki Surp Asdvadsadzin yortusunu kaçırmadı. Değabah Bekçiyan’ın katılımıyla daha da şenlenen yortuya dair masalsı notlarla döndü İstanbul’a Estukyan.
TOPLUM Vakıflı'da üzümler kutsandı

Meryem Ana Yortusu için Vakıflı Köyü Kilisesi’nin taş avlusunda bir araya gelenler önce dua etti, ardından da kutsanan üzümlerden ve yedi kazanda kaynayan harisa’dan yedi.
TOPLUM Coşkulu madağda bütçe denkleşmedi

Vakıflı köyü, tarihinde ikinci kez adına düzenlenen sevgi sofrasının coşkusunu yaşadı. Vakıflı köy Surp Asdvadzadzin Kilisesi için, 31 Ağustos Pazar günü Kınalıada Gazturman Gayan Kampı’nda kurulan sevgi sofrasında, papaz evi, çok amaçlı kilise salonu ve köy ürünlerinin yapılacağı atölyenin inşası için bağış toplandı.
TOPLUM Vakıflı’nın geleceği bu projede

Vakıflı Köyü Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Yönetimi, kilise yapımından sonra yeni projeleri için harekete geçti. Ermeni köyünün hayalindeki projelere kavulabilmesi içinse destek gerekiyor.
KÜLTÜR SANAT   Kesablı Ermenilerin Vakıflı günleri belgesel oldu

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kesab kasabasında yaşayan yaşlı Ermenilerin Antakya’nın Vakıflı köyünde geçirdiği 40 gün, gazeteciler Harout Ekmanian ve Daron Titizian tarafından belgeselleştirildi. Ekmanian'la belgeseli ve yolculuğu konuştuk.