SURİYELİ ERMENİLER

GÜNCEL Suriyeli Ermeni öğrenciler için girişim

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan ancak mevzuat gereği Ermeni okullarında eğitim görme hakları bulunmayan Suriyeli Ermeni öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan çözüm talep etti.
GÜNCEL İstanbul'da Suriyeli Ermeni olmak

İstanbul'da tanıdığım tek bir Suriyeli Ermeni var. Yaklaşık bir buçuk senedir tanımama rağmen, hayatının detaylarını öğrenememiştim. Öğrendikten sonraysa, bu hikâyenin mutlaka paylaşılması gerektiğini düşündüm.
GÜNCEL Tovmasyan ailesi Yerevan’da

Savaş nedeniyle Kobanê’den Suruç’a göç etmek zorunda kalan Tovmasyan ailesi, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın yardımlarıyla Yerevan’a yerleşti.
GÜNCEL Halep’te kalan ve direnen Ermeniler

Halep Ermenilerinden orada kalanlar da var, ‘direnen’ ve ‘yaşam mücadelesi’ veren... Onlar belki de çıkmak istemelerine rağmen Halep’te kalmak zorundalar, belki de gidecekleri bir yerleri yok, belki de her şeye rağmen mülteci olmak istemiyorlar...
GÜNCEL Halep’ten İzmir’e uzanan bir hayatta kalma hikâyesi

21 yaşındaki Halepli hukuk öğrencisi Claudia Brounsouzian, annesiyle birlikte önce Mersin’e gitti. Ardından Kıbrıs’a giderek oradan Avrupa’ya geçmeye çalıştı. Ancak bir türlü Güney Kıbrıs’a geçemediği için yeniden Türkiye’ye döndü; bu kez İzmir’e gitti. Brounsouzian’la Halep’ten Türkiye’ye göç hikâyesini konuştuk.
DOSYA Ermenistan'daki Suriye

Suriyeli Ermeniler, Ermenistan’daki yeni hayat sınavlarını, Ermenistan’a gelişlerini, iş hayatlarını ve devletten beklentilerini Agos'a anlattı.
GÜNCEL Kobanêli Ermeniler geleceğini arıyor

Kobanê’den göç etmek zorunda kalan Tovmasyan ailesi 9 aydır Urfa, Suruç’ta. Bunun son 5 ayını çadırkentte geçirdiler. Agos ekibinin çadırkente gelişiyle, aylar sonra ilk kez kendileri dışında Ermenilerle konuşmanın heyecanını yaşadılar. Feruz Tovmasyan:”Bize burada çok iyi davranıyorlar ama biz yine de bir an önce gitmek istiyoruz, nereye olursa olsun..”