SİNEMA

KÜLTÜR SANAT ‘Bu piyasa beni hiçbir zaman kendim oldurtmadı’

Kamuoyunda en çok Çukur dizisinde canlandırdığı ‘Timsah Celil’ karakteriyle bilinen trans kadın oyuncu Meli Bendeli ile söyleştik. Beden uyum sürecinden sonra Türkiye sinemasının kendisine karşı benimsediği sessizliği, ‘etek giydiği için’ Şahmaran dizisinin kadrosuna alınmamasını, Meli olarak oynadığı ilk filmin çekimleri için Ermenistan’a yaptığı yolculuğu, mesleki hayallerini konuştuğumuz söyleşide Meli Bendeli’yi daha yakından tanıyoruz. “Mutlu değilim, huzurluyum” diyen Meli’ye kulak verelim.
KÜLTÜR SANAT Beyoğlu Sineması Temmuz’da da açık

Mali sıkıntılar nedeniyle kapanacağı duyurulan, ancak kamuoyunun da desteğiyle bir süre daha faaliyetine devam etme kararı alan Beyoğlu Sineması, sinemaseverlerden aradığı maddi desteği ‘sadakat kartı’yla bulmayı planlıyor. Cem Altınsaray, Agos’un sorularını yanıtladı.
GÜNCEL Lisa’nın eli ayağı olmak

Diyarbakırlı sinemacı Lisa Çalan 5 Haziran’da HDP mitingindeki patlamada iki bacağını kaybetti. Şimdi tedavi için Almanya’ya gitmeye hazırlanıyor, yanına 120 kadın sinemacının desteğini de alarak…
KÜLTÜR SANAT 1977’den bugüne sinemada değişmeyen hikaye

1977’de basın emekçilerinin sansüre karşı İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşlerini anlatan "Yollara Düştük" belgeseli, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ardından İstanbul Film Festivali’nde de, yaşanan sansür krizi nedeniyle gösterilmedi. Belgeselin yönetmeni Deniz Yeşil, belgeselin ve sansürün hikayesini anlattı.
TOPLUM Murat Bardakçı’nın unuttuğu Ermeni Kilisesi

Gazeteci Murat Bardakçı, Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Hamza Bey Camii’nin bir dönem erotik sinema olarak kullanıldığını hatırlatıp “bir ibadethaneyi erotik film sineması haline getirmek gibisinden bir ayıba imza atmadık!” dedi. “Erotik film sineması haline getirilen” kiliselerden birinin Eskişehir’deki Ermeni Kilisesi Surp Yerrortutyun olduğunu unutmuş olmalı..