AZINLIK

KÜLTÜR SANAT ‘Ermeniler olarak cinsel devrime ihtiyacımız var’

‘Save the date’ (takvimi işaretleyin) projesinde bir yıl boyunca her gün başka bir erkekle kamusal alanda ilişkiye girecek olan Ermeni sanatçı Mischa Badasyan,sanmayın ki bu projeyi sadece ailesine, homofobiklere, Nazilere karşı bir tavır olarak yapıyor; onun amacı tek gecelik ilişkilerinin yalnızlığını ve aşkın yokluğunu, her gün başka biriyle sevişerek atmak ve böylece aşkı paylaşmak.
GÜNCEL Sosyal medyanın nefreti mercek altına alınıyor

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı; Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ve Yunanistan’da çalışmalarını sürdüren sivil toplum örgütü Eliamep’le beraber “Sosyal Medya ve Azınlıklar” başlıklı bir çalışma başlatıyor
GÜNCEL Velev ki hem azınlık, hem LGBT’yiz

Geçtiğimiz hafta, Mira Stefania Yıldız tarafından, sosyal medya sitesi Twitter’da ‘Azınlık LGBT’ isimli bir adres açıldı. Grubun amacı, Türkiye’deki azınlık grupları içindeki LGBT bireyleri örgütlenmeye çağırmak ve onlara destek olmak.
GÜNCEL Neden kimse söze “Müslüman, Türk vatandaşlarımız” diye başlamaz?

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan ile Cumhuriyet Dönemi’nde devletin ‘azınlık’ algısı ve bunun siyasi karşılıkları üzerine bir söyleşi yaptık. Osmanlı Devleti’nden bugüne uzanan sohbetimiz, güvenlik güçlerinin aldığı eğitimin gündelik siyasetteki kilit rolünü gözler önüne seriyor.
GÜNCEL Ayrımcılık okul sıralarında başlıyor

Genç Hayat Vakfı'nın liseli gençler arasında yaptığı araştırma öğrencilerin yaklaşık yüzde 5’inin etnik köken veya dinlerinden dolayı şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. Gündem Çocuk Derneği ise çocuklarla yaptığı derinlemesine mülakatlarda, görüşmecilerin Roman, Ermeni veya Kürt oldukları için ayrımcılığa uğradıklarını paylaştıklarını duyurdu.
GÜNCEL Din dersi, gayrimüslim öğrencileri mağdur etti

Liselere geçişte SBS’nin yerine getirilen 6 dersten 12 sınav yapılmasını öngören Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ilk dönem sonuçları dün açıklandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf gayrimüslim öğrenciler e-okul sistemine ‘G’ yani “Sınava girmedi” diye kodlanıp sıfır almış gibi işlem gördüler ve 33.34’e varan puan kaybı yaşadılar.