RIZA TÜRMEN

GÜNCEL Erdoğan, elindeki araçlarla ülkeyi istediği gibi yönetebilir

Türkiye geçici bir hükümetle tekrar seçime gitmek üzere yola çıktı. Ülke, 7 Haziran’dan bu yana, ‘tekrar seçim’ gibi pek çok şeyle ilk defa karşılaşılıyor. Bunların bir kısmı da, teamüllerde yeri olmayıp daha önce kullanılmayan, fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanmayı tercih ettiği bazı yetkiler oldu. ‘Sivil darbe’ gibi tartışmaları da beraberinde getiren süreci ve bu sürece ilişkin diğer tartışmaları, Türkiye’nin uluslararası hukuk alanındaki en yetkin isimlerinden olan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hâkimliği görevinde bulunmuş 24’üncü dönem İzmir Milletvekili Rıza Türmen’le konuştuk.
GÜNCEL 8 soruda 'Soykırım Davası'

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire’de görülecek olan ‘Perinçek-İsviçre’ davasında ilk duruşma, 28 Ocak’ta yapılacak. Görülecek davayla ilgili detayları, AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, uluslararası hukuk uzmanı Turgut Tarhanlı ve Perinçek-İsviçre davasına müdahil olan İsviçre-Ermenistan Derneği Onursal Başkanı Sarkis Şahinyan’a sorduk.
GÜNCEL "Hükümet AİHM kararına uygun adım atmazsa zor durumda kalır"

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), zorunlu din dersi ile ilgili kararının Hükümet'e yol göstermek bakımından önemli olduğunu belirterek, 'Hükümet, bu kararı uygulamak için gerekli adımları atmazsa, Bakanlar Komitesi'nde zor durumda kalır' dedi.