MERAL DANIŞ BEŞTAŞ

TÜRKİYE Meral Danış Beştaş tutuklandı

Gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Adana Milletvekili Danış-Beştaş, savcılığın itirazı üstüne tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.
GÜNCEL HDP, dokunulmazlıklar için AİHM'e gidecek

Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptal istemini reddetmesinden sonra HDP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.
GÜNCEL HDP’liler, dokunulmazlıklar için AYM’ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi, 20 Mayıs’ta Meclis’te kabul edilen “dokunulmazlıkların kaldırılması” anayasa değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. AYM'nin başvuruları iki hafta içinde karara bağlaması gerekiyor.
GÜNCEL HDP’den itiraz var

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP Adana eski milletvekili Rıdvan Turan, seçimlerde yapılan hilelere dikkat çekti ve birçok ildeki sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi .
GÜNCEL Meral Danış Beştaş: Boykot gündemimizde değil

Seçimlere bir ay kaldı. Bu hafta partiler, teker teker seçim beyannamelerini açıklıyorlar. Son zamanların en gergin seçim süreçlerinden birinin içindeyken, HDP’nin alacağı oy en büyük merak konusu. 2 Ekim’de seçim kampanyasının startını verecek olan HDP’nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, son dönemde parti etrafında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.
GÜNCEL Meral Danış: İktidarda faillerin arkasındaki gücü ortaya çıkartma iradesi yok

HDP’nin Mersin’de yapacağı mitingle aynı güne denk getirilen ve Mersin’le Adana’da eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılar, seçim güvenliaği tartışılırken Türkiye’nin gündemine düştü. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, iktidarın söylemlerinin saldırıların cezasız kalmasında etkili olduğu görüşünde.