HAKAN BAKIRCIOĞLU

GÜNCEL ‘Kasıtlı olarak cinayetin önüne geçmediler’

Hrant Dink Cinayeti Davası’nda kamu görevlilerin sorumluluklarına ilişkin iddianame, nihayet tamamlandı ve mahkemeye ulaştı. Peki bu iddianame Dink Ailesi avukatlarınının beklentilerini karşıladı mı, ortaya konan tablo, 2007 öncesi ve sonrası yaşananlarla ne derece uyumlu? Bu soruya yanıt aramak için Avukat Hakan Bakırcıoğlu ile cumartesi günleri Açık Radyo’da yayınlanan Radyo Agos için bir söyleşi gerçekleştirmiştik. O söyleşiyi sunuyoruz.
GÜNCEL Agos Manşet- Hrant Dink davasında bilirkişi bilinmezi

Hrant Dink cinayetinin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen olay gününe ait kamera görüntüleriyle ilgili detaylı inceleme hâlâ yapılabilmiş değil. Bir hukuk skandalı olarak görüntülerdeki kişinin bir türlü tespit edilmemesi, Yargıtay tarafından Dink davasının yeniden görülmesi kararındaki gerekçelerden biriydi.
GÜNCEL Dink ailesi avukatı Bakırcıoğlu: Üst düzey görevliler de tutuklanmalı

Hrant Dink cinayetinin üzerinden sekiz yıl geçti. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘karanlık dehlizlerde kaybolmayacak’ dediği cinayet davası hâlâ adliye koridorlarında. Cinayette adı geçen kamu görevlileriyle ilgili olarak, 2010’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen yıllarca hiçbir işlem yapılmadı. Hükümetle Gülen Cemaati arasındaki ittifakın dağılmasının ardından ise soruşturma savcısı değişti ve kamu görevlileri ifadeye çağrılmaya başlandı. Dink cinayeti soruşturması, tarafların birbirine sorumluluk atmaya çalıştığı bir savaş alanına dönüşmüş durumda. Bugünlerde ise ilk kez, kamu görevlileri, cinayetle ilgili olarak tutuklanmaya başlandı. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi.
GÜNCEL Rober Koptaş’a İP’e hakaret cezası

İşçi Partisi’nin (İP) gazetemizin genel yayın yönetmeni Rober Koptaş’a açtığı hakaret davasında mahkeme karar açıkladı. Mahkeme, Koptaş’ı 3 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.