CEMAL TEMİZÖZ

GÜNCEL Temizöz Davasında tüm sanıklara beraat

Cizre’de 21 kişiyi öldürmekten yargılanan emekli Albay Temizöz savunmasında, olayların ortaya çıkması için çabalayan insan hakları örgütlerini suçladı. Temizöz ve diğer tüm sanıklar beraat etti.
GÜNCEL Cemal Temizöz Suçsuzsa #21İnsanıKimÖldürdü?

5 Kasım’da görülecek ‘Temizöz ve diğerleri’ davası öncesi Cezasızlıkla Mücadele Güç Birliği Ankara’da bir basın toplantısı düzenledi. Birlik, hakkında beraat istenen sanıklarla ilgili ‘Temizöz suçsuz ise 21 insanı kim öldürdü?’ diye soruyor.
GÜNCEL Sembol davada karar günü yaklaşıyor

Aralarında emekli Albay Cemal Temizöz’ün de bulunduğu 8 sanıklı ‘Cizre JİTEM Davası’nda karar günü yaklaşıyor. 5 Kasım’da görülecek duruşmada, 21 faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak yargılanan sanıklar, haklarında verilen mütalaa kabul edilirse beraat edecek.
GÜNCEL 'Cizre JİTEM' davası avukatlarından Vesek: Devletin yüzleşme derdi yok

Kıdemli bir jandarma subayının yargılandığı ilk faili meçhul davası olan ‘Cizre JİTEM Davası’nın son duruşmasında savcı, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz’ün de bulunduğu 8 sanık hakkında beraat istedi. Müdahil avukatlardan Veysel Vesek’e göre, tüm delillere rağmen verilen mütalaa, devletin yüzleşme politikasından vazgeçtiğini gösteriyor.
GÜNCEL İnsan Hakları İzleme Örgütü: ''Tanıklar baskı altında''

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), faili meçhullerle ilgili hesap sormak için olanak sağlayan Temizöz davası için uyardı: 'Üstleri ile konuşulmadı. Emrindekiler dinlenmedi. Tanıklar baskı altında.' İnsan Hakları İzleme Örgütü, ‘Adalet Vakti: Türkiye’de Doksanlarda Gerçekleşen Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıplar İçin Cezasızlığın Sona Erdirilmesi’ başlıklı 68 sayfalık raporunu dün kamuoyuna açıkladı.