NOR ZARTONK

GÜNCEL Nor Zartonk: Hayır/ՈՉ diyoruz

Nor Zartonk, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumuyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı; “Biz Ermeniler, kurulmak istenen ırkçı, mezhepçi ve tekçi diktatörlük rejimine hayır diyoruz” dedi.
TOPLUM Nor Zartonk: Taht oyunları sürüyor

Sahak Maşalyan’ın istifasıyla başlayan Patriklik seçimi kriziyle ilgili Nor Zartonk bir açıklama yaptı. Grup, geçtiğimiz hafta gizli bir toplantının ardından imzalanan protokolün Ermeni toplumu nezdinde geçersiz olduğunu söyleyerek Aram Ateşyan’a istifa çağrısı yaptı; ‘varsıl erkekler tarafından yönetilen’ kurumların şeffaf ve halkın denetimine açık olması talebinde bulundu.
TOPLUM Nor Zartonk'tan 'Dersimli Ermeniler' paneli

Nor Zartonk, bu Cuma Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nde ‘Dersimli Ermeniler’ konulu bir panel düzenliyor. Panelde Kazım Gündoğan’ın yeni kitabının tanıtımı da yapılacak.
GÜNCEL ‘Devlet ilginin azalacağını sanıyorsa yanılıyor’

Ermeni Soykırımı’nın 101. yılında anma toplantılarını organize eden kurumlar, anma etkinliklerine katılma çağırısı yaptı. Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Örgütü (EGAM) Başkanı Benjamin Abtan, “100. yıldan sonra devlet soykırım konusuna ilginin azalacağını düşünüyorsa yanılıyor” diye konuştu.