CİNSEL AYRIMCILIK

GÜNCEL Kadının hakları bahane ‘aile bütünlüğü’ şahane

Meclis’te kurulan ‘Boşanma Komisyonu’nun dört aylık çalışmanın ardından hazırladığı rapor, insan hakları örgütlerini ayağa kaldırdı. Kadın haklarını tırpanlayan, çocuk istismarına kapı aralayacak tartışmalı öneriler içeren rapor, kadın örgütlerinde çalışan avukatlara göre hem uluslararası ve yasal mevzuatlara aykırı, hem de kadınların bugüne kadar kazandığı hakları ellerinden alıyor.
KÜLTÜR SANAT 2014'ün feminizme göz kırpan dizileri

Tüm sezon kadınlık, erkeklik, kadın ve erkek rollerinden çokça konuştuk, eleştirdik. 2014'ün bitmesine günler kala düşünelim: Peki bu sezon feminizme göz kırpan dizi hiç mi olmadı? Türkiye’deki diziler açısından buna cevap “kesin” olmasa da hayır. Ancak yabancı diziler arasında öne çıkan iki yapım var: Orphan Black ve The Fall.
GÜNCEL Kamuda başörtüsünde geri adım

Yeni anayasa için ön çalışma yapan Yazım Alt Komisyonu'nun dünkü toplantısında kamu hizmetine girme hakkıyla ilgili madde taslağı oluşturuldu. MHP'nin önerisiyle başlayan 'Türk vatandaşı' tanımı üzerine yaşanan tartışmada, AK Parti uzlaşma için kendi önerisini geri çekti. AK Partinin geri çektiği ifadenin başörtülü kadınların kamu hizmetinde çalışmasına olanak sağlayabilecek bir ifade olduğu düşünülüyordu.