CİZRE

GÜNCEL PKK: Saldırıyı üstleniyoruz ama hedef Kılıçdaroğlu değildi

Perşembe günü Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya yapılan saldırıyı PKK üstlendi, saldırıda hedefin Kılıçdaroğlu olmadığını açıkladı. Örgüt aynı zamanda bu sabah Cizre’de yapılan ve 11 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı da üstlendi.
GÜNCEL Cizre’de ne oldu?

79 günlük sokağa çıkma yasağında Cizre’de 259 kişi öldürüldü, 59 cenaze hala sahipsiz. Avukat, adli tabip, gazeteci ve milletvekili gözüyle Cizre’de “katliam” oldu. Cizre’nin yaralarının sarılması için gönüllülere ihtiyaç var.
GÜNCEL BM’nin Cizre talebine Dışişleri “mümkün değil” dedi

BM’nin Cizre’deki hak ihlallerine ilişkin soruşturma talebine Dışişleri Bakanlığı’dan yanıt geldi. Açıklamada, “Yüksek Komiser Sayın Zeid’in Türkiye ile BM arasındaki insan hakları alanındaki işbirliği ruhunu yansıtmayan açıklamalarının yetersiz bilgiye ve önyargılı çevrelerin yönlendirmelerine dayandığı düşünülmektedir” denildi.
GÜNCEL BM'den Hükümete Cizre çağrısı: Bağımsız soruşturmaya izin verin

BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı yerlerdeki ağır hak ihlalleriyle ilgili Hükümete bağımsız soruşturmaya izin verme çağrısı yaptı. Hüseyin, 'en kaygı verici' haberlerin Cizre’de bodrumlarla 100 kişinin yanarak öldüğü iddiası olduğunu belirtti.
GÜNCEL Zap Köprüsü’nden İdil ve Cizre’ye

Farklı sosyalist parti ve kurumların oluşturduğu İdil ve Cizre Dayanışma Heyeti, hala sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği iki ilçeye yaptıkları ziyaretten sonra bir değerlendirme açıklaması yaptı. Cizre’de 283 kişi, İdil’de ise 62 kişi öldürüldüğünü söyleyen heyet, İdil ve Cizre’yi ayağa kaldırmak için 68 Kuşağı’nın Zap Suyu’na Köprü yapmasını hatırlatarak dayanışma ve yardım çağrısında bulundu.
GÜNCEL Mazlumder’in Cizre raporu: En az 203 ölüm

MAZLUMDER Çatışma ve İzleme Grubu’nun, Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla ilgili raporunu açıkladı. Rapora göre kesin sayılar bilinmemekle beraber Cizre’de sokağa çıkma yasağı sürecinde en az 203 insanın hayatını kaybettiği ve bu sayının tespit edilecek diğer isimlerle 266’ya kadar yükselebileceği kaydedildi.