İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ

GENEL Partiler inanç özgürlüğünde ne vaadediyor?

İnanç özgürlüğü alanında yaptığı araştırmalarla tanınan, Norveç Helsinki Komitesi İnanç Özgürlüğü Girişimi Koordinatörü Dr. Mine Yıldırım, 24 Haziran seçimleri öncesinde AKP, CHP ve HDP’nin inanç özgürlüğü alanındaki yaklaşımlarını ve vaatlerini Agos okurları için karşılaştırmalı olarak inceledi.
Tekme atan saldırgan için yakalama kararı

İstanbul’da Ayşegül Terzi’ye ‘şort giydiği’ gerekçesiyle tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çakıroğlu, ilk duruşmada tahliye edilmişti.
GÜNCEL Stefanus İnanç özgürlüğü ödülü Yıldırım ve Erdemir'in

İnanç özgürlüğü konusunda faaliyet gösteren kişilere verilen ve bu alanda dünyanın en prestijli ödülü olan Stefanus İnanç Özgürlüğü Ödülü bu sene Norveç Helsinki Komitesi İnanç Özgürlüğü Girişimi’nden Mine Yıldırım ve Eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir’e verildi.
GÜNCEL İştar Gözaydın: Diyanet’in tekel olmaması gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın önce Diyanet’in kapatılması, ardından İnanç Hizmetleri Başkanlığı kurulmasına yönelik açıklamalarıyla başlayan Diyanet tartışmasını, Prof. İştar Gözaydın’la konuştuk. İnanç özgürlüğü, din ve devlet ilişkileri ve insan hakları üzerine çalışan Gözaydın, 2009 yılında yayımlanan ‘Diyanet’ kitabının yazarı olmasının yanında, 2014’te Helsinki Yurttaşlar Derneği ve KONDA’nın birlikte hazırladığı “Sosyo-Ekonomik Politikalar Bağlamında Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)” araştırmasının da yürütücülerinden olmuştu.