MİTT ROMNEY

GÜNCEL Seçimlere iki gün kala ABD’de nefesler tutuldu

ABD’de seçimlere iki gün kala büyük bir sürpriz yaşanmaz ise Başkan Barack Obama’nın yeniden seçilmesi bekleniyor. Obama’nın oy oranı Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Mitt Romney ile her ne kadar başa baş da olsa başkanı seçecek olan ‘seçici kurul’ bazında Obama avantajlı durumda. Ancak Kongre’nin üst kanadı Senato’da işler Demokratların hesap ettiği yönde gelişmeyebilir.
GÜNCEL ABD başkanlık düellosunda sonuç: Obama: 2 – Romney: 1

Amerika’da başkanlık seçimlerine iki hafta kala yapılan son tartışma programında Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney, dış politika konusunda birbirlerine üstün gelmeye çalıştı. Obama’nın daha iyi olduğu tartışma programında Romney’in, söylediği sözlerin altını dolduramadığı görüldü. Daha önceki iki programın birini Obama'nın, diğerini ise Romney'in kazandığı yorumları yapılmıştı.
GÜNCEL Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Romney, oy farkını kapattı

ABD Başkanlık seçimlerine dört haftadan kısa bir süre kalırken kamuoyu yoklamaları da giderek daha fazla dikkat çekiyor. Son anketlere göre, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Başkan Barack Obama ile arasındaki oy farkını kapattı. Ancak Romney’in başkan seçilebilmesi için karasız eyaletlerde henüz Obama’ya karşı üstünlük elde edemediği de dikkat çekiyor.
ŞAPGİR Orta Doğu aynasında Obama-Romney rekabeti

ABD Başkanlık seçimi için kampanya tüm hızıyla sürüyor. Ancak yoğun siyasi kampanyaların abartılı retoriği, adayın görev başındaki tavrının kesin göstergesi sayılmaz. Obama ve Romney’nin Orta Doğu konusundaki en temel farkları neler? Seçimden sonraki 4 yıl için olası tahminler…