ÖĞRENCİ

DOSYA Öğrenciler tarih yazdı

‘Birinci Dünya Savaşı’na Katılan Ülkelerden Mesaj Var- Gençler Cihan Harbini Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor’ başlıklı kitap, Tarih Vakfı Yurt Yayınları’ndan çıktı. Aralarında Getronagan Lisesi’nin de bulunduğu İstanbul’dan bir grup lisenin öğrencilerinin katıldığı, 2014-2016 arasında süren bir projenin ürünü olan kitabı, Tarih Öğretmeni Mehmet Ali Yapıcı Agos okurları için değerlendirdi.
GÜNCEL Çatışma kentlerinde YGS’de son gün

Sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların devam ettiği Sur ve Cizre’deki öğrenciler 13 Mart’taki YGS sınavına kayıt yaptırmaları için 10 Şubat’a kadar ek süre verilmişti. Fakat yasaklardan dolayı sokağa çıkamayan öğrencilerin birçoğu hala kaydını yaptırabilmiş değil.
GÜNCEL İTÜ'lü öğrencilere Soykırım soruşturması

24 Nisan’da Ermeni Soykırımı anması düzenleyen ve "Hrant'la, Sevag'la, soykırımla yüzleş!" pankartı asan İTÜ’lü öğrenciler hakkında üniversite yönetimi disiplin soruşturması başlattı. Öğrencilerin bir kısmına, Ağrı’da 11 Nisan’da yaşanan çatışmayı protesto ettikleri için ayrıca soruşturma açıldı.
GÜNCEL Mezuniyet pankartlarının sahipleri anlatıyor

Gezi eylemleri sonrası üniversite mezuniyet törenlerinde hazırlanan pankart geçidinin taşıdığı sosyal ve siyasi mesajlar ne derece anlaşılıyor? Yoksa amaç, neşeli pankart fotoğraflarının sadece ‘tıklanıp’ geçilmesi mi? 2013 ve 2014 mezunlarının öne çıkan pankartlarını hazırlayan öğrencilerden birkaçıyla görüştük.