EKONOMİK KRİZ

GÜNCEL Dövizin gör dediği

Uluslararası finans piyasalarını yakından takip eden Ercüment C. Bars, son zamanlarda yaşanan döviz kuru dalgalanmalarını ve Türkiye ekonomisine olası etkilerini yorumladı.
GÜNCEL “Sorun Türkiye’nin yapısal bozukluklarında”

ABD Doları’nın TL karşısında son aylarda hızla değer kazanması, ekonomiyi etkileyen başlıca olumsuz faktör haline geldi. Yükselişin nedenlerini ve Türkiye ekonomisindeki genel tabloyu Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ile konuştuk.
DOSYA Kapalıçarşı’da zor zamanlar

Kapalıçarşı'nın nabzını tutanlar, gelinen noktanın kriz olduğu konusunda hemfikir. Sektör temsilcileirne göre kriz, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerle yakından ilgili.
GÜNCEL Rüzgâr kesildi, küreklere asılma vakti

Dolar 3 TL’ye yerleşti, ihracatta düşüş yaşanıyor, enflasyon bir türlü düşmüyor, büyüme oranları pek de parlak değil. Ekonomide işler iyi gitmiyor. Peki bu tablonun temel nedeni ne? Bir görüşe göre, seçim sonrası ortaya çıkan tablo. Bir görüşe göre ise dünya ekonomisindeki gelişmeler ve Türkiye’nin altyapısı, bu tabloyu zaten doğuracaktı. Merrill Lynch Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Baş Ekonomisti Türker Hamzaoğlu’na sorduk.
GÜNCEL ‘Özel sektörde yaşanan kriz senin benim borcumu artıracak’

Seçim ve çatışma atmosferinden çıkamayan Türkiye’de dolar hızla artarken, ülke uluslararası piyasalarda yaşanan çalkalanmalardan da payını aldı. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarını ve bu sorunlara eklenen dış ekonomik koşulları, Kemerburgaz Üniversitesi’nden iktisatçı Hayri Kozanoğlu ile konuştuk.
GÜNCEL Dolar ve altının yükselişi Çarşı’yı vurdu

7 Haziran seçimlerinden bu yana süren siyasi belirsizliğin etkisiyle dolar ve altın piyasası büyük bir dalgalanma yaşıyor. Bu dalgalanmanın kendini en çok hissettirdiği yerlerden Kapalıçarşı ise ciddi sıkıntılar yaşıyor. Mevcut durum karşısında “Kapalıçarşı esnafı ne düşünüyor?”, “Gelecek planları nedir?” gibi soruların cevaplarını Çarşı’da aradık. Ayrıca ekonomist Şant Manukyan’a, doların geleceği hakkındaki öngörülerini sorduk.
GÜNCEL Brezilya yolsuzluğa karşı ayakta

Brezilya genelinde geçtiğimiz Pazar başlayan protestolar onbinlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'in yolsuzluklara karşı etkisiz tutumunu ve kötü giden ekonomik durumu eleştiren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın yargılanması talebiyle sokağa çıktı.
GÜNCEL Brüksel'den Yunanistan'a son mühlet

Euro Bölgesinin Brüksel zirvesinde "Yunanistan'ın borç sorununun 5 gün içinde çözüme kavuşturulmasını" istedi. Yunanistan Hükümeti’nin, yarına dek yeni önerilerini sunması gerekiyor.