MÜZAKERE

GÜNCEL HDP’den müzakere çağrısı: Silahlar sussun, fikirler konuşsun

HDP Merkez Yürütme Kurulu bir açıklama yaparak, “Şimdi bir kez daha bir fırsatla karşı karşıyayız. Bir kez daha vicdanlı ve demokrat tüm kesimlerin, çözüm, barış, eşitlik ve adalet isteyenlerin iradesi ile Türkiye’de bir barış ve çözüm dalgasını yaratma fırsatının eşiğindeyiz” dendi.
TÜRKİYE Abdullah Demirbaş: Karınca misali, ateşe su dökmeye gideceğiz

Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çatışma sürecini, Sur’da yaşananları, çözüm sürecinin ahvalini konuştuğumuz söyleşi boyunca, en çok umut kelimesini kullanarak, “Biz siyasiler bedel ödeyelim, yeter ki demokrasi gelişsin” diyor. Gündemin sertleştiği ve siyasi üslubun gittikçe köreldiği bugünlerde, Abdullah Demirbaş’ın diyalog çağrısına kulak verdik.
GÜNCEL Bayık: Artık savaşmak değil, müzakere istiyoruz

KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık, Almanya’da Bild am Sonntag Gazetesi’ne verdiği söyleşide, “Silahlı mücadele amacına çoktan ulaştı. Amaç Kürt sorununu gündemde getirmekti ve biz bunu başardık. Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz" dedi.
GÜNCEL AB Bakanı: Ermenilere katliam yapıldığı çok açık ve nettir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, "Çözüm Süreci'nin bir an evvel başlatılması Türkiye’de demokratikleşme ve barış sürecinin önünü açacağı gibi AB hedefine ulaşmasında da stratejik bir dönüm noktası olacaktır” dedi. Ermeni soykırımına ilişkin gelen soruya ise "Sözde, özde fark etmiyor ama bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes de kabul ediyor” diye yanıt verdi.
GÜNCEL İHD: tezkere geri çekilmeli

İnsan Hakları Derneği, bugün yaptığı yazılı açıklamada Çözüm Süreci'nde müzakereye geçilmesi gerektiğini belirtti ve yarın mecliste görüşülecek tezkerenin geri çekilmesini beklediklerini açıkladı.