İSLAMOFOBİ

GÜNCEL Charlie Hebdo’nun kapağındaki adam: Michel Houellebecq

Charlie Hebdo’nun manşeti: Kahin Houellebecq’den öngörüler. Başında büyücü şapkası, elinde sigarası, her zamanki yarı sarhoş ve olumsuz haliyle Houellebecq’in şimdisi pek iç acıcı görünmüyor. Kahinliğini kullanıp gelecek için konuştuğundaysa ağzından çıkan balonları şu cümleler dolduruyor: “2015’de dişlerimi kaybederim.. 2022’deyse oruç tutarım!”
GÜNCEL Nişanyan'a 'Peygambere hakaret' davası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sevan Nişanyan'ın kendi internet sitesinde yazdığı bir yazıda Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla ile ilgili 15 kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucu hazırlanan ve mahkemece kabul edilen 7 sayfalık iddianamede, yazar Nişanyan ''şüpheli'', 15 kişi ise ''müşteki'' sıfatıyla yer alıyor.
GÜNCEL Erdoğan: İslamofobinin insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Medeniyetler İttifakı 5. Yılık Forumu’nda konuşan Erdoğan, “Müslüman ülkelere yönelik kayıtsızlığa ek olarak ülkelerinin dışında yaşayan Müslümanlara yönelik kırıcı, incitici, rencide edici tavırlar ne yazık ki vicdanları yaralamaya devam ediyor' dedi ve Avrupa’da yükselmekte olan ırkçılığın da Medeniyetler İttifakı projesi karşısında ciddi bir sorun alanı olduğuna dikkat çekti.
GÜNCEL Medeni adam ile vahşi arasındaki savaş

Geçen ay San Francisco otobüslerine giydirilen İslamofobik reklam bugünlerde New York metrosunda görülüyor. Bu reklamın içeriğini kaba bir ırkçılık olarak niteleyen Columbia Üniversitesi Hagop Kevorkian Profesörü Hamid Dabaşi şu saptamayı yapıyor: 'Medeniyet çatışması” tezi, New York metrosunda sergilenen bu cahil soytarılığın, Harvard Üniversitesi profesörü versiyonudur.'