ROMAN

GÜNCEL

İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Biz Romanlar, Siz Gacolar’ kitabı bir yandan çocukların ağzından derin bir yoksulluk anlatısı sunuyor, bir yandan da Roman toplumunun maruz kaldığı ayrımcılığın çocuk zihninde nasıl da tüm çıplaklığıyla algılandığını ortaya koyuyor. Yazar Derya Koptekin anlattı.
KÜLTÜR SANAT Kraliçeye veda

Esma Recepova, 11 Aralık’ta, memleketi Üsküp’te yaşama veda etti. 73 yaşındaki dünyaca ünlü Makedonyalı Çingene şarkıcı, geride, sekiz binden fazla konser, 108 single, 20 albüm ve altı film bıraktı.
GÜNCEL Avrupalı Yahudiler, Ermeniler ve Romanlar işbirliği yapıyor

Avrupalı Yahudiler, Ermeniler ve Romanlar, ‘Diasporaların Avrupası’ ağının temellerini attı. 28 Haziran’da Paris’te temelleri atılan oluşum, diasporalar arasında bir iletişim ağı yaratıp Avrupa’da farklı diasporaların değerlerini savunarak farkındalık oluşturmak istiyor.
GÜNCEL Meclis artık daha renkli

7 Haziran seçim sonuçlarına göre, Ermeni, Süryani, Mıhallemi, Ezidi ve Roman adaylar artık mecliste. İşte ilk defa bu kadar renkli olacak meclisin azınlık adayları.
GÜNCEL Neşe Ozan'ın ardından: Sulukule asıl şimdi yıkıldı

Azınlıklar, kadın hakları ve kent hakkı başta olmak üzere yıllar boyunca insan hakları savunuculuğu yapmış olan çevirmen ve gazeteci Neşe Ozan geçtiğimiz Cumartesi hayata veda etti. Sulukule'yi ve Romanları, yıkımından hayata veda ettiği güne kadar yalnız bırakmayan Neşe Ozan'ı 'mahalle'den biri, Aydın Elbasan Agos'a yazdı.