VAFTİZ

GÜNCEL Kayıtlardaki vaftiz şartı Meclis’e taşındı

Azınlık okullarında öğrencilerin kayıt işlemleri sırasında öğrencilerden vaftiz belgesi istenmesi uygulaması Meclis gündemine taşındı. HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Millî Eğitim Bakanı’na geçen yıl başlatılan uygulama hakkında soru önergesi verdi.
TOPLUM Mahkeme, okul kaydında vaftiz kâğıdı aramadı

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Haziran ayında yayımladığı, soy kodu uygulamasında kayıt yetkisini okul müdürlerine bırakan genelgesine karşın, daha önce açılmış davalarda verilen son kararlar uygulamayı yeni bir boyuta taşıdı.
TOPLUM Okullara kayıt için vaftiz şartı aranacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Haziran sonunda yayımladığı genelgeyle, azınlık okullarına kimlerin kayıt yapabileceğini belirleme yetkisi okul müdürlerine verildi. Vakıflar Arası Dayanışma ve İletişim Platformu (VADİP) bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Komisyonu’nun genel koordinatörü Nurhan Palakoğlu, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı. Palakoğlu, Ermeni okullarındaki eğitim kalitesi ve özel okullara yapılan devlet yardımı gibi konularda da önemli açıklamalarda bulundu.
TOPLUM 12 Dersimli Ermeni vaftizle kimliğine döndü

Kilise öğretilerinin ve Hıristiyan inancına ilişkin bilgilerin aktarıldığı altı aylık eğitimin ardından, son olarak 12 Dersimli daha, toplu vaftiz ayiniyle Hıristiyanlığa adım attı. 9 Mayıs Cumartesi günü Yeşilköy Surp Istepanos Kilisesi’nde düzenlenen vaftiz töreninin ardından Hıristiyan olan Dersimliler arasında yer alan iki evli çift için dinî nikâh töreni de yapıldı.