KÜTÜPHANE

GÜNCEL Kütüphaneler arası diyalog

Ermenistan Milli Kütüphanesi’nden Astğik Vardanyan ve Ani Sargsyan Ermenice kaynaklar keşfetme yolunda Eylül 2017’de İstanbul’da çalıştılar. Ermenice matbaacılığın merkezlerinden biri olan İstanbul’un kütüphaneleri Ermenistanlı uzmanları sıcak karşılamış. Hrant Dink Vakfı’nın Burs Programı ile İstanbul’a gelen uzmanlar Atatürk Kitaplığı ve başka kütüphanelerde çalışma fırsatı buldu. Sargsyan ve Vardanyan, elde ettikleri sonuçlardan mutlu, projenin amacına ulaştığından da emin. Türkiye’deki meslektaşlarıyla yeni işbirlikler hedefleyen kütüphaneciler, projenin detaylarını ve İstanbul deneyimlerini anlattılar.
TOPLUM Bitlis’te sıra Saroyan Kütüphanesi’nde

William Saroyan’ın adı Bitlis’te yeni açılacak bir kütüphaneye verilecek. Kütüphane kurulması fikrinin sahibi gazeteci Ahmet Tulgar, Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan’la görüşerek, kütüphane fikrini kendileriyle paylaştıklarını, belediyenin de bu fikre hayli olumlu baktığını belirtiyor.
GÜNCEL Türkiye’de kütüphaneler ‘Ermeniler soykırım yaptı’ diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezunları arasında bulunduğu Marmara Üniversitesi’nin akademik yıl açılış konuşmasında tarihi olaylarla ilgili araştırmaların önemine değindi, araştırmalar için kütüphaneleri işaret etti. Ancak Erdoğan’ın atıfta bulunduğu kütüphanelerde ‘soykırım’ konusundaki kitaplar resmi tez ağırlıklı.