DOKUNULMAZLIKLAR

GÜNCEL HDP, dokunulmazlıklar için AİHM'e gidecek

Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptal istemini reddetmesinden sonra HDP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.
GÜNCEL Süryani örgütlerinden 'dokunulmazlık' açıklaması

Süryani kuruluşları yayınladıkları bildiri ile asıl hedefi HDP milletvekilleri olan dokunulmazlıkların kaldırılması kararına tepki gösterdi. “Demokrasiden yana olan herkesi bu kötü gidişata dur demeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.
GÜNCEL AP vekilleri: Korkutucu ve endişe verici

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyesi üç milletvekili Türkiye ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’deki basın özgürlüğü, dokunulmazlıkların kaldırılması, Güneydoğu’daki çatışmalı durum ve AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasını değerlendirerek Türkiye’nin gidişatının “korkutucu ve endişe verici” olduğunu söyledi.
GÜNCEL Garo Paylan’a yönelik şiddete tepki

ABD Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) Genel Direktörü Aram Hamparian, 3 Mayıs’ta ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass’e bir dilekçe gönderdi. Hamparian’ın imzası bulunan dilekçenin konusu, Meclis’teki dokunulmazlıklar tartışması sırasında fizikî şiddete maruz kalan HDP Milletvekili Garo Paylan.
TÜRKİYE

Bazı yayın organlarında dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmeleri sırasında çıkan kavganın ‘fitilini ateşlemek’ ve ‘provoke etmek’le suçlanan HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Meclis tutanaklarını kanıt göstererek, “AKP’li Mehmet Metiner’in, görüntülerde de görebileceğiniz üzere fiziksel olarak bana saldırması üzerine kavga başlamış ve planlı bir lince girişilmiştir” dedi.