FİLİZ KERESTECİOĞLU

GÜNCEL ‘Partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar’

Dün gece HDP’nin Sultangazi ve Bahçelievler ilçe binalarına yönelik düzenlenen polis baskınlarına ilişkin açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu, “Partimizi kamuoyuna karşı kriminal bir durum içindeymiş gibi yansıtmak istiyorlar” dedi. Soylu, “Esas suçlular partimize bu şekilde girenlerdir, baskına izin veren cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL ‘Silvan yalnız değildir, çünkü Türkiye yalnız’

Barış Bloku, Silvan’da 11. gününe giren ablukaya dikkat çekmek için bir toplantı düzenledi. Sebahat Tuncel, Melda Onur, Ali Şeker, Filiz Kerestecioğlu, Raşit Tükel gibi isimlerin katıldığı toplantıda yazar Murathan Mungan “Silvan yalnız değildir, çünkü Türkiye yalnız. Bu köprüden önce son çıkış. Uyandık uyandık, yoksa bizi çok daha kötü günler bekliyor. Aynı toprakta yaşıyoruz ama aynı dünyanın insanı olamıyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL Kadın hak örgütleri uyarıyor: Şiddette uzlaşma olmaz

Yargıda uygulanan pazarlık ve arabuluculuk sisteminin düzenleyecek olan kanun tasarısı taslağına ilk tepki, kadın hak örgütlerinden geldi. EŞİTİZ grubu, hakaret, tehdit, şantaj, yaralama, sarkıntılık gibi 5 yıla kadar hapis cezası olan suçların arabuluculuğa tabi olmasının, daha büyük suçlara kapı aralayacağını belirtiyor.
GÜNCEL İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal yeniden seçildi

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı 12 bin 836 oyla Avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal oldu. Kocasakal, 28 bin 884 oyun yüzde 58.30’unu aldı. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan seçimi açık arayla kazanan Kocasakal, bir kez daha başkan seçildi. 73 sandıklı seçimde oyların yüzde 58’ini alan Kocasakal, “Mensuplarımız İstanbul Barosu’nun asla fethedilemeyecek bir kale olduğunu açıkça göstermiştir” dedi.
GÜNCEL Baro öfke dilinden kurtulmalı

İstanbul Barosu’nun 14 Ekim Pazar günü yapılacak yönetim kurulları seçiminde Filiz Kerestecioğlu, Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar Grubu ve Özgürlükçü Hukuk Platformu’nun ortak adayı oldu. İnsan hakları ve kadın hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınan Filiz Kerestecioğlu ile, yaklaşan baro seçimleri ve Türkiye’de yargı sisteminin sorunları üstüne konuştuk.