SAHAK MAŞALYAN

GENEL Elini taşın altına koyanlar ve taşın üstüne oturanlar

Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı ve kamuoyu ile paylaştığı mektup, İçişleri Bakanlığı kararıyla Patrikhane’yi yönetme yetkisi alan Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz hafta Patrikhane imzasıyla yayınlanan bildiride mealen “Bizim haberimiz yoktur, bu bildiri bireyseldir” dendi ve “Bu tür girişimleri Patrikhane yapar” mesajı verildi.
TOPLUM Diramayr polemiği büyüdü

12 Ağustos 2017’de LUYS Dergisi “Diramayr Mari Mutafyan’a Büyük Ayıp” başlıklı haberinde, Diramayr Mari Mutafyan’ın ikamet ettiği Patrikhane’den çıkartılmak istendiği öne sürmüştü. Haber üzerine Patrikhane’den yapılan açıklamada olayın çarpıtıldığı belirtildi.
TOPLUM O dirilmeliydi ve dirildi

Surp Zadig Yortusu dolayısıyla Agos için bir yazı kaleme alan Epsikopos Sahak Maşalyan, İsa Mesih’in dirilişinin anlamını yorumluyor.
TOPLUM “Valilik görüşmesi çarpıtılıyor”

31 Mart Cuma günü Başepiskopos Aram Ateşyan ve Peder Drtad Uzun eşliğinde Vali Yardımcısı Aziz Mercan ile bir görüşme gerçekleştiren Episkopos Sahak Maşalyan görüşmeye dair yeni bir yazılı açıklama yaptı.
TOPLUM Bekçiyan için dua edildi

Bugün Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde seçilmiş değabah Karekin Bekçiyan için 'hoşgeldin duası' düzenlendi. Ayine Bekçiyan ve Episkopos Sahak Maşalyan dışında ruhanilerden katılım olmadı.
TOPLUM Maşalyan: Ateşyan seçimini yapmalı

Bundan sonraki süreç için 16 Nisan’daki referandumun beklenebileceğini söyleyen Episkopos Sahak Maşalyan, devletin patrik seçimiyle ilgili süreci araştırdığında sorunun çözülebileceği görüşünde