ARAP

KÜLTÜR SANAT Tamara Abdul Hadi’den Ortadoğu’ya yeni bir bakış

Iraklı bir ailenin çocuğu olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde doğan, Kanada’da büyüyen, şu anda ise Beyrut’ta yaşayan Tamara Abdul Hadi’nin işleri, klişelerle anılan ve yeterince temsil edilmeyen azınlıklara odaklanıyor. Çalışmalarıyla maskülenlik ve benlik temsili temalarını da keşfe çıkan Hadi, dünyanın farklı şehirlerinde düzenlediği atölyelerde kendi fotoğraf anlayışını anlatıyor.
GÜNCEL Tel Abyad’da geri dönüşler başladı

Suriye sınırındaki Tel Abyad ya da Kürtçe ismi ile Gîre Spî’nin YPG birliklerinin eline geçmesi ile Urfa’daki Akçakale sınır kapısı, çatışmalardan kaçan Suriyelilerin göçüne sahne oldu. Son gelişme Türkiye’in iç siyasetine yansıyan tartışmalar da yarattı. Gelişmelerin tanığı İMC TV muhabiri Saadet yıldız, izlenimlerini Agos’la paylaştı.
GÜNCEL Kobane'ye dördüncü peşmerge grubu yolda

IŞİD'le savaşan YPG'ye destek için Türkiye üzerinden Kobani'ye giden peşmerge birliklerinin dördüncüsü yarın yola çıkıyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, permergenin Irak Kürdistanı'ndan Kürtler ve Araplar arasında ayrımcılık yaptığını iler süren bir rapor yayımladı.
GÜNCEL ‘Halep’te patlayan ilk bomba Ermenileri gerçekle yüzleştirdi’

Agos yazarı Vahakn Keşişyan, uzun yıllar Halep’te yaşadıktan sonra, şimdi de Beyrut’ta çalışıyor. Ortadoğu tarihi üzerine de çalışan bugünlerde İstanbul’da. Keşişyan’la, Ortadoğu’da Ermeni olmanın anlamını ve bölgedeki Ermenilerin halihazırdaki durumlarını konuştuk.
GÜNCEL Araplara hakaret etmenin kolaylığı

Televizyonda Arapların aşağılanması artık alışıldık bir tavır olsa da, Ulan İstanbul’un son bölümü bu aşağılamanın en uluorta ve coşkun halinin bile ötesine geçti.
GÜNCEL PYD Eşbaşkanı Abdullah: Türkiye bizi desteklemeli

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, 31 Ocak’ta Ankara’daydı. HDP’nin ‘Radikal demokrasi’ başlığıyla Yunanistan’dan SYRIZA’yı, Almanya’dan Die Linke’yi ve Kıbrıs’tan CTP’yi çağırdığı toplantıya katılmak için Rojava’dan gelmişti. Kendisiyle toplantının ertesi günü yaptığımız söyleşide Abdullah, Rojava’da nasıl bir idari yapılanma olduğunu ve etnik, dini farklılıkların nasıl bir arada yaşayabildiğini anlattı.