BOMONTİ

KÜLTÜR SANAT Bir sanat adası mı, yoksa kentsel dönüşüm rüyası mı?

Bomonti’de bulunan tarihi bira fabrikası binasının akıbeti uzun yıllardır merak konusuydu. Babylon’un Efes Pilsen’le birlikte bir bira müzesi ve konser salonu oluşturma fikri, sanat dünyasında uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Efes Pilsen’in projeden çekilmesinin ardından Babylon yeni bir arayışa girmiş, nihayetinde fabrikayı bir kültür-sanat mekânı haline getirmeye karar vermişti. İki ay önce kapılarını açan Babylon’u ve mekânın Bomontiada’da üstlendiği rolü, Pozitif’in kurucu ortaklarından Ahmet Uluğ ve Pozitif’in CEO’su Cem Yegül'le konuştuk.
TOPLUM Süryaniler Mimar Sinan Üniversitesi’ni istiyor

Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı, Şişli Bomonti’de kendilerine bağış yapılan ve daha sonra el konulan arazileri için açtığı iade davasını kazandı. Arazinin üzerinde, şu anda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kampüsü bulunuyor.
GÜNCEL Bomonti Mıhitaryan Okulu'nun 27 yıllık mağduriyeti son buldu

‘36 Beyannamesi’ mağduru Bomonti Mıhitaryan Vakfı, okul binasının iadesi için açtığı davayı kazandı. Satın aldığı binada kiracı durumuna düşen Bomonti Mıhitaryan Vakfı'nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Ayaş Belediyesi aleyhine İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanmasıyla bu adaletsizliğe son verilmiş oldu.