OMBUDSMAN

GÜNCEL Kamu denetçisi Aşkale'yi ziyaret etti, gizlenenler ortaya çıkmadı

Sığınmacıların tecrit altında olduğu ve bugüne kadar avukatlar, STK temsilcileri ve aileler dahil kimsenin giremediği Aşkale Geri Gönderme Merkezi’ni (GGM) ombudsman Mehmet Elkatmış ziyaret etti. Fakat Elkatmış açıklamalarına göre, geçen eylülde açılan GGM’de ‘250 kişi vardı, geleli bir gün olmuştu’.
GÜNCEL

Avrupa Çocuk Ombudsmanları, mülteci çocukların durumuna dikkat çekmek için hazırladığı raporda, çocuk mültecilerin durumunu “felaket” olarak tanımlıyor. Raporda, resmi verilere göre Avrupa'ya gelen çocuk sığınmacı sayısının 337 bin ve Avrupa'ya ulaşabilmek için Akdeniz'i geçerken ölenlerin yüzde 30'unun çocuk olduğu belirtildi.
TOPLUM Der Hayr maaşını devlet öderse...

Boyacıköy Yerits Mangants Kilisesi Vakfı Başkanı Nazaret Özsahakyan’ın “kiliselerde görevli din adamlarının maaşının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanması” talebiyle Diyanet’e yaptığı başvuru Kamu Denetçiliği Kurumu üzerinden Başbakanlık’a kadar ulaştı. Başbakanlık’ın bu dosyaya ne yanıt vereceği merakla beklenirken talep, yeni bir tartışmanın da kapılarını açtı.