ANMA

Hrant Dink mezarı başında anıldı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 10. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anmaya, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı
GÜNCEL Gezi Parkı ve Taksim Meydanı kapatıldı

Gezi Direnişi’nin üçüncü yıldönümünde Gezi Parkı’nı ve Taksim anıtı çevresini yayalara kapatıldı. Taksim Dayanışması, bugün saat 19.00’da üçüncü yıldönümü nedeniyle Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.
Kayıp yakınları: Adalet ve yakınlarımız nerede?

İHD, Cumartesi Anneleri ve gözaltında kaybedilenlerin aileleri “Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Mücadele Haftası’nın nedeniyle dün Adalet Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yapıp, “Kayıplarımız nerede? Adalet nerede?” diye sordu.
TÜRKİYE Berkin'siz ikinci yıl

Gezi olayları sırasında başından gaz bombasıyla vurulması sonucu komaya giren ve 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra 11 Mart 2015’te yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan, mezarı başında anıldı. Öte yandan Elvan ailesinin avukatları yaptıkları açıklamayla Berkin’i vuran polisin kimliğinin belirlendiğini ve Elvan’ı E.Y. isimli polisin vurduğunu duyurdu.
GÜNCEL Roboski'de dört yıllık acı

28 Aralık 2011'de Roboski'de bombalanarak öldürülen 34 kişi, Roboski katliamının dördüncü yılında anıldı. Anma töreninde çocuklarını kaybeden anneler adına konuşan Felek Encü, “Devlet korksun bizden, annelerden korksun. Bizler mücadelemizi asla ve asla bırakmayacağız” diye konuştu.
GÜNCEL Erdoğan konuştu, sinagog üç günde iki kez hedef oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Acaba sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa İsrail ne der?” sözlerinin ardından İstanbul’un en büyük sinagogu Neve Şalom üç günde iki kez hedef alındı. Eylemler, sinagogun 11 yıl önce uğradığı terör saldırısının yıldönümüne günler kala düzenlendi.