OKUL

TOPLUM Okullar için köklü reform gerekli

Ermeni okullarının karşı karşıya kaldığı ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor. Çözüm için köklü reformlar yapılması gerektiği dile getirilirken, eğitime kaynak aktarılması zorunluluğu da ön plana çıkıyor.
GÜNCEL Çatışmalar 300 bin öğrenciyi mağdur etti

Eğitim-Sen’in bugün açıkladığı “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Eğitimin Durumu” raporuna göre, Kürt kentlerinde devam eden çatışma, operasyon ve yasaklardan dolayı yaklaşık 300 bin öğrencinin eğitim ve öğretim hakkı ihlal edildi.
GÜNCEL Nisan’da 131 kız öğrenci taciz edildi

Nisan ayında medyaya yansıyan haberlere göre, en az 131 kız öğrenci tacize maruz kaldı. Tacizcilerin arasında öğretmenler, müdürler, müdür yardımcıları, okul kantini işletmecileri, servis şoförleri vardı. Cinsel taciz haberlerinin yüzde 67'si eğitim kurumlarından.
TOPLUM Madağ için hesap şartı

Patrikhane’de yapılan, VADİP yöneticileri ile okulları olan tüm vakıflardan temsilcilerin katıldığı toplantının ardından Başepiskopos Aram Ateşyan, VADİP Mali Komisyonu’nun işlerlik kazanması için Patrikliğin aldığı kararı açıkladı: “Bundan sonra, madağ veya isim günü düzenleyerek bağış toplamak isteyen vakıflar, Patrikhane’den gün almaya geldiklerinde, önce Mali Komisyon tarafından incelenmiş ve onaylanmış hesap cetvellerini sunacaklar. Bu olmadığı takdirde, Patrikhane tarafından bu madağlara vaiz gönderilmeyecek ve üst düzey bir din görevlisi başkanlık etmeyecek.”