ADNAN ERTEM

TOPLUM Top vakıflarda

Azınlık Vakıfları Temsilcisi Ofisi’nin açılışından sonra yemeğe katılan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, seçim yönetmeliği hakkında konuştu: Seçimler yapılırken sürece karışmak istemiyoruz. Cemaat vakıfları seçimlerini yapsın, biz gerektiğinde hakem rolünde olalım. Biz mazbata veren, müfettişleriyle seçimi denetleyen bir kurum olmak istemiyoruz.
TOPLUM Bomonti Okulu için Kamp Armen formülü

Mülkiyet hakkının ihlali sorunlarının simgeleşmiş örneklerinden biri olan Bomonti Mıhtarayan Okulu'yla ilgili sorunun çözümü konusunda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, gündem yaratan bir açıklamada bulundu. Ertem, okulun mülkiyet sorununun çözümü için Kamp Armen modelini önerdi.
TOPLUM Seçim Yönetmeliği’nde RUMVADER ve VADİP’in teklifleri öne çıkıyor

Azınlık toplumlarının yeniden yapılanması için büyük önem taşıyan vakıf seçimleri, ilgili yönetmeliğin 2013 yılında iptal edilmesi nedeniyle yapılamıyor. Yeni yönetmeliğin yayınlanmasının gecikmesi azınlık vakıfları için büyük sorun yaratıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, yönetmeliğin en kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıklaması yeni bir beklenti yarattı. Yönetmelikle ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve yetkili mercii tarafından hızla yayınlanabileceğini aktaran Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, yönetmelik taslaklarına ilişkin bilgiler verdi. Agos’un sorularını yanıtlayan Ertem, mülk iadeleri süreciyle ilgili açıklamalar da yaptı.