GİZEM ASYA GENÇ

GENEL Bir Nabokov labirenti: Solgun Ateş

Gizem Asya Genç, Vladimir Nabokov’un İletişim Yayınları’ndan çıkan, kitaptan ziyade bir keşif olan, 2 ayraç, 1 kalem ve not defteri yardımı ile asgari konforda okunabilecek “Solgun Ateş”i yazdı.
ŞAPGİR Işıkları ben söndürürüm!

Gizem Asya Genç, İran’ın Abadan kentinde, ‘erkekler için 21. yüzyılda geçen’, ‘mühendislik diploması alıp mutfağının duvarına asan’ Klaris’in hikâyesini anlatan, İranlı yazar Zoya Pirzad’ın Aras Yayıncılık’tan çıkmış Işıkları Ben Söndürürüm kitabını yazdı: “Her kitabın bir kokusu var ise Işıkları Ben Söndürürüm okaliptüs kokar. Boğmadan, boğulmadan Klaris’in rahatlaması için o, elini dala her sürdüğünde okaliptüs kokusu gelir okuyucunun burnuna.”
ŞAPGİR “Kuirfest’le biraradalık kültürünü arttırmayı planlıyoruz”

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma ve Derneği’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk kuir festivali KuirFest’in ikincisi 17-24 Ocak tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Gizem Asya Genç, bu büyük işi başaran festival ekibi Bilge Taş, Ceren Kocaman ve Gizem Bayıksel’le festivalin öncesini, içeriğini ve sonrasını konuştu.
ŞAPGİR Türkçenin Çarents öksüzlüğü

Gizem Asya Genç, 27 Kasım 1937’de vefat eden 'Ermeni edebiyatının yaramaz/hoyrat çocuğu', ardında Türkçeye çevrilmesi elzem olan birçok şiir bırakan Yeğişe Çarents’i anlatıyor, anımsatıyor bize.
ŞAPGİR Türkiye'ye Go oyununu getirenlerin ilk ilhamı: Şibumi

Gizem Asya Genç bu hafta, Trevanian’ın (Rodney William Whitaker) Türkçesi E Yayınları’ndan çıkan “bilgiden çok anlayış, ifade dolu bir sessizlik” demek olan Şibumi’sini yazdı: “Kendi dünyası, değer yargıları olan bir kahramanın hikâyesi çekildiği şatosundan amansız ve acımasız bir dövüş için yola çıkmasıyla şekilleniyor.”