DEMİRTAŞ

GENEL ‘Kürt sokağı HDP’nin arkasında’

Türkiye yeni yönetim sisteminin ilk seçimini oyladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın galibiyetiyle sonuçlanan seçimlerin en merak edilen sonuçlarından biri de HDP’nin yüzde 10 olan ülke geneli barajını aşıp aşamayacağı konusuydu. HDP, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 11.7’lik oy alarak seçim barajını aştı. Parlamentoya 67 milletvekili göndermeyi başaran HDP, Meclis’in üçüncü partisi olmayı başardı.
GÜNCEL Hıristiyan olmak haber değeri taşır mı?

Bugün gazetesinin “Hıristiyan olmakla suçladığı” CHP milletvekili ve CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Soya sopa çok meraklı olanların merakını gidereyim: Ailemin bir tarafı Hıristiyan, diğer tarafı Müslüman. Her ikisi de kültürü zengin Anadolu'nun çocukları. Benim bundan utanacağını düşünerek bu nefret suçunu işleyenler adına ben utanıyorum” diye yanıt verdi.
GÜNCEL Demirtaş: Yaktıklarınız parti binası değil, ortak geleceğinizdir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır binasında bir basın açıklaması yaptı. HDP heyetiyle birlikte Cizre'ye hareket etmeden önce konuşan Demirtaş, iki gündür devam eden saldırılara değindi, saldırganların ‘maaşlı ve resmi görevli çeteler olduğunu’ söyleyerek yargı önünde hesap vereceklerini belirtti.
GÜNCEL Demirtaş: En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu anda doğuda seçim yapılabilecek koşulların bulunmadığını söyledi. Diyarbakır'da doktorla ilgili olarak konuşan Demirtaş, “Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Bunu kesinlikle lanetliyoruz. Sağlıkçılara ve sağlıkla ilgili yerlere saldırılar en ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Dokunulmazlıkları vardır” değerlendirmesinde bulundu.