RAPOR

GÜNCEL İHD: Lice- Kulp- Bingöl üçgenindeki köy ve mezralarla iletişim kurulamıyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, askeri operasyon ve orman yangınlarının sürdüğü Lice’de sokağa çıkma yasağı sırasında meydana gelen hak ihlalleriyle ilgili raporunu açıkladı. İHD Şube Başkanı Raci Bilici, “Operasyonun amacı halkı göçertmek. Sivil insanların yaşamlarından endişeliyiz" diye konuştu.
GÜNCEL 41 milyon kişi kendi memleketinde yurtsuz

Ülke İçinde Yerinden Edilme Merkezi ve Norveç Mülteciler Konseyi’nin hazırladığı “Dünya İç Göç Raporu”na göre dünyada yaklaşık 41 milyon kişi iç savaş ve şiddetten kaçabilmek için kendi ülkesi içinde göç etmek zorunda kaldı. Türkiye’de ise kadar savaş ve çatışmalar nedeniyle ülke içinde göç etmek zorunda kalanların sayısının 954 bin.
GÜNCEL 1 Mayıs, 1 ölüm, 5 tutuklama, 231 gözaltı

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan hak ihlallerine dair raporunu açıkladı. TOMA bir vatandaşı öldürdü, İstanbul'da 231 kişi gözaltına alındı, 5 kişi ise tutuklandı.
GÜNCEL Bozdağ: Bu millete soykırım iftirası yapmak, iftiraların en büyüğüdür

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni yayınlanan Avrupa Parlamentosu Türkiye raporunda geçen “Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı'nın 100. yılında, 10 Nisan 2015'teki kararını gözönüne alarak” cümlesine tepki gösterdi. Bozdağ, “Öte yandan Ermeni soykırım iftiralarını rapora koymak AP'nin yakın zamana kadar hiç yapmadığı bir şeydi” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da bu ifadeler nedeniyle raporu reddedeceklerini söylemişti.
GÜNCEL Ankara’da katliam yapılacağını bilmeyen yokmuş

Mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan rapor, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda yapılan miting sırasında canlı bombanın kendisini patlatması sonucu 102 kişinin öldüğü katliamın istihbaratını üstlerine bildirmeyen emniyet müdürleri isim isim sıraladı. Saldırı günü gelen istihbaratta bombacının adı bile varmış.
GÜNCEL Mazlumder’in Cizre raporu: En az 203 ölüm

MAZLUMDER Çatışma ve İzleme Grubu’nun, Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla ilgili raporunu açıkladı. Rapora göre kesin sayılar bilinmemekle beraber Cizre’de sokağa çıkma yasağı sürecinde en az 203 insanın hayatını kaybettiği ve bu sayının tespit edilecek diğer isimlerle 266’ya kadar yükselebileceği kaydedildi.