ARA DİNKJİAN

KÜLTÜR SANAT Amerika’daki Ermenilerin taş plaklardaki sesleri topraklarına dönüyor

Kalan Müzik, kuruluşunun 30. yılını özel bir çalışmayla kutluyor. ‘Ara Dinkjian Arşivinden Taş Plaklarda Amerika’daki Ermeniler’ başlıklı, üç CD ve bir kitaptan oluşan albümde yer alan kayıtlar, 17 Aralık Cuma günü tüm çevrimiçi müzik platformlarında yayınlandı. Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık’ın tasarladığı çalışma, Saltık’ın Haziran ayında vefat etmesinin ardından, eşi Nilüfer Saltık’ın ve Kalan çalışanlarının yoğun emekleriyle tamamlandı ve onun anısına ithaf edildi. Çalışmanın sınırlı sayıda basılan matbu, fizikî versiyonu da satışa sunuldu.
KÜLTÜR SANAT Dinkjianla hasrete yolculuk

Onnik Dinkjian’ın oğlu Ara Dinkjian’la birlikte 24 Ekim Cumartesi akşamı Şişli Kent Kültür Merkezi’nde verdiği konserin ardından Silva Özyerli, kendisi gibi Diyarbakırlı olan müzisyenin şarkılarıyla çıktığı yolculuğu anlattı.
KÜLTÜR SANAT Onnik Baba'ya 'garod'um biterken...

Ben Onnik Dinkjian'ın okuduğu geleneksel Ermeni şarkıları vesilesiyle, birçok Ermeni müzisyen keşfettim. İnsanın aslında burnunun ucunda olan şeylere ulaşmasını 'keşfetmek' olarak adlandırması ne tuhaf değil mi? Ama Türkiye'deysek işler genelde böyle yürüyor. Onnik'e biraz da bana bu keşiflere kapı açtığı için minnettarım.