FEZLEKE

GÜNCEL Meclis’e 10 fezleke daha gönderildi

Meclis’e HDP ve CHP vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için 10 fezleke gönderildi. Hakkında fezleke düzenlenen vekiller arasında HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan da var.
GÜNCEL 'Vekiller Türkiye'yi terk etti' iddiasına HDP'den açıklama

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'da çıkan ‘HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in Türkiye’yi terk ettiği’ iddiasına açıklama geldi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim" diye konuştu.
GÜNCEL Dokunulmazlığa dokunmak

Dokunulmazlıkların kaldırılması gündemde. Dokunulmazlıklar kaldırılırsa, en çok etkilenecek parti HDP. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizim için önemli olan vekillerin kürsü dokunulmazlığıdır. Söz ve fikir söyleme hakkının korunmasıdır. Bugüne kadar hakkımızda hazırlanan tüm fezlekeler de yaptığımız açıklamalarımızdan ötürüdür” diyor, Mithat Sancar ise “Bu Cumhurbaşkanı’nın kutuplaştırma, çatışmayı derinleştirme ve bunun üzerinden başkanlık sistemine ulaştırma stratejisidir” diyor. 94’te tutuklanan ve 10 sene yatan Selim Sadak, “Dokunulmazlıkların kaldırılması, Kürt sorunun çözümünü daha da derinleştirir” derken, Ertuğrul Kürkçü “Bu muhalefeti dilsiz bırakma, özellikle HDP muhalefetini Meclis’ten sökme gayretidir” diyor.
GÜNCEL Fezleke kuşatması

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve Meclis’teki fezlekelerin işleme konulması önümüzdeki günlerde Meclis’in ana gündemini oluşturacak. Dokunulmazları kaldırılmak istenenler çoğunlukla HDP’li. HDP Mardin milletvekili ve hukuk profesörü Mithat Sancar, bunun bir manevra olduğunu söylüyor ve “Net ifadeyle bu bir şantaj. HDP’yi siyasi olarak kuşatmak, hukuk yoluyla hareketsiz ve işlevini göremez hale getirmek” diyor.
GÜNCEL HDP'li vekiller hakkındaki fezleke Başbakanlık'ta

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’nün dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke Başbakanlık’a sunuldu.
GÜNCEL Dokuz vekilin fezlekesi de mecliste

Aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Pervin Buldan, Faysal Sarıyıldız ve Haluk Koç’un da yer aldığı 9 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık fezlekeleri Meclis’e gönderildi.