SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TOPLUM Top vakıflarda

Azınlık Vakıfları Temsilcisi Ofisi’nin açılışından sonra yemeğe katılan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, seçim yönetmeliği hakkında konuştu: Seçimler yapılırken sürece karışmak istemiyoruz. Cemaat vakıfları seçimlerini yapsın, biz gerektiğinde hakem rolünde olalım. Biz mazbata veren, müfettişleriyle seçimi denetleyen bir kurum olmak istemiyoruz.
GÜNCEL ‘Seçim yönetmeliği en büyük hayal kırıklığım’

Yeni Vakıflar Kanunu kapsamında 2008 yılında ortaya çıkan Vakıflar Meclisi’ndeki Azınlık Vakıfları Temsilcisi görevine seçilen Laki Vingas, iki dönemin ardından Aralık ayında bu görevi bırakıyor. Vingas’ın pozisyonu için Ermeni toplumundan bir adayın ortak aday olarak gösterilmesi gündemde. Vingas’la, göreve başladığı dönemi, yaşadığı zorlukları ve gelecek projelerini konuştuk.
GÜNCEL Azınlıklar üzerinde vesayet var

Azınlık vakıfların yönetim kurulu seçimlerini düzenleyen ‘Azınlık Vakıfları Seçim Yönetmeliği’ halen yayımlanmış değil. Yönetmelik tartışmalarının odağında bulunan isim ise, Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas. Vingas, değişen dünya koşullarında azınlık topluluklarının sorunlarının yönetmeliklerle çözülemeyeceğini, yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini söylüyor.