SUİKAST

GÜNCEL Paylan'dan suikast uyarısı

HDP milletvekili Garo Paylan TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan gruplar olduğunu söyledi.
GÜNCEL “Kriz hâlâ derin ve yıkıcı”

Yerevan'da faaliyet gösteren Bölgesel Araştırmalar Merkezi direktörü Richard Giragosyan, suikastın Rusya-Türkiye ilişkilerini büyük ölçekte nasıl etkileyeceği ve Moskova'daki üçlü zirve konusunda değerlendirmelerini Agos'la paylaştı.
GÜNCEL Türkan Elçi: “Bana bir şey olursa bu çocuk ne olur diye kaygılanırdı”

Basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin suikasta kurban gittiğini inandığını söyledi. Türkan Elçi, "Tahir'in en büyük fobisi bir çocuğun babasız kalmasıydı. Faili meçhullerde bile onu en çok üzen şey çocukların yetim kalmasıydı. Ama şimdi aynı durumla kendisi de karşılaştı. İçine doğuyordu sanki” diye konuştu.
GÜNCEL Hakimden savcıya Bingöl suikastı çıkışı: Ciddi çalışma yapılmıyor

Bingöl saldırısının üzerinden üç ay geçmesine rağmen, MOBESE görüntülerine ve TİB’den gönderilen telefon dökümlerine ilişkin bilirkişi incelemesi hala dava dosyasına girmiş değil. Bingöl Sulh Ceza Hâkimi Emre Danışman, Savcıyı eleştirerek yakalanamayan şüphelilerin bulunmasına yönelik ‘ciddi’ bir çalışmanın da yapılmadığını belirtti.
GÜNCEL Pastöre suikast davasında iki kamu görevlisine suç duyurusu

İzmit Kilisesi Pastörü Emre Karaali’nin avukatları, Diyarbakır’da görevli Jandarma Yüzbaşı Levent Birsin ve Silvan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser Hasan Erdoğan’ın yargılanmalarını talep etti. Mahkeme, iki kamu görevlisiyle ilgili suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
GÜNCEL Bingöl suikastında şüphe uyandıran ifade

Bingöl’de, üst düzey iki polisin ölümüne yol açan silahlı saldırı ve ardından düzenlenen operasyonda 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili olayda, suikasttan sonra öldürülen ve PKK üyesi oldukları açıklanan kişilerden ele geçirilen silahların polis saldırısında kullanılan silahlar olmadığı iddia ediliyor.
GÜNCEL Aydın Engin ve Murat Belge tehdit edildi

Cumhuriyet ve T24 yazarı Aydın Engin ve Taraf yazarı Murat Belge, T24 binasına bırakılan bir mektupla tehdit edildi. Suikast ihbarı görünümündeki mektupla ilgili olarak Murat Belge, “Gezi eylemlerinden beri iktidarı eleştiren yazılar yazıyorum. Sanırım korkutmak, yazarın elini tutmak, yazıyı durdurmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.