CENAZE

TOPLUM Patrik Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı

8 Mart Cuma günü hayatını kaybeden Türkiye Ermenileri 84. Patriği Mesrob Mutafyan için Kumkapı Ana Kilise'de cenaze töreni düzenlendi. Mutafyan törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi.
GÜNCEL Cizre’de ne oldu?

79 günlük sokağa çıkma yasağında Cizre’de 259 kişi öldürüldü, 59 cenaze hala sahipsiz. Avukat, adli tabip, gazeteci ve milletvekili gözüyle Cizre’de “katliam” oldu. Cizre’nin yaralarının sarılması için gönüllülere ihtiyaç var.
GÜNCEL Rozerin Çukur beş ay sonra toprağa verilebildi

2 Aralık 2015’te sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasaktan sonra yoğun çatışmaların yaşandığı Diyarbakır Sur’da 8 Ocak 2016’da vurularak öldürülen 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un cenazesi yoğun çatışmalar nedeniyle ancak beş ay sonra bugün toprağa verilebildi.
GÜNCEL Cizre’den çıkan cenazeler teşhis edilemiyor

Cizre’de 78 gün süren sokağa çıkma yasağı ‘kısmen’ kaldırıldı. İlçedeki operasyon ve çatışmalar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerinin büyük bir kısmı henüz ailelere teslim edilemedi; zira birçoğu teşhis edilemeyecek durumda.
GÜNCEL Cizre’de yaşayan da ölen de sır

Cizre’de sokağa çıkma yasağı hala devam ederken, sona eren operasyonun ardından çıkarılan cenazeler yaşananların boyutunu ortaya koyuyor. İlk belirlemelere göre ilçeden çıkarılan 145 cenazenin otopsi işlemlerine avukatlar sokulmuyor, ailelerse kimlik eşleşmesi için DNA örneği veremiyor. Devlet yetkilileriyse çıkarılan cenazelerle ilgili sessizliğini koruyor.
Cizre’de kaç kişi öldürüldü?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir eve yapılan saldırıda ölenlerin sayısı hala belirsizliğini koruyor. TRT “60 terörist öldürüldü” açıklamasını geri çekerken, Valilik ölü sayısının ‘10’, HDK ise ‘30 yanmış cesedin’ olduğunu söyledi.