HEYET

GÜNCEL CHP heyeti: ‘Bölgede savaş hukuku dahi uygulanmıyor’

22 Ocak’ta 100 kişilik bir heyetle Diyarbakır’a giden CHP’li heyetten İstanbul milletvekili Selina Doğan, yaptığı değerlendirmede insanların yaşam hakkının korunmadığına, cenazelerin günlerce sokakta bekletildiğine, hayvanlara yem edildiğine vurgu yaparak, “bölgede savaş hukuku dahi uygulanmıyor” diye konuştu.
GÜNCEL Cizre’ye yürüyen HDP’li vekiller yine engellendi

Dün,7 gündür sokağa çıkma yasağının olduğu Cizre’ye gitmek için yola çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li Bakanlar ve vekillerin olduğu heyet, gece konakladıkları İdil’den çıkıp bir kilometre yürüdükten sonra yine durduruldu.
GÜNCEL "Çözüm sürecinde zorlayıcı aşamaya geldik"

İki gündür hükümet yetkilileriyle görüşen HDP Heyeti açıklamalarda bulundu. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder görüşmenin olumlu geçtiğini ancak Kürtlere yönelik Kobani'deki saldırılar nedeniyle sürecin zorlayıcı bir aşamaya girdiğini söyledi.
GÜNCEL Kışanak konuşmasını 8 Mart Kadınlar Günü'ne ayırdı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, İmralı görüşmelerine ait olduğu iddia edilen notların basında yer almasına ilişkin, ''Partimizden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmamıştır'' dedi. Kışanak ayrıca PKK’nın serbest bırakacağı rehinelerle ilgili oluşturulacak heyete AK Parti, CHP ve MHP vekillerinin katılabileceğini belirtti.