SANAT

GENEL ‘Allah’ın da bir espri anlayışına sahip olduğuna inanıyorum’

Batı Ermenicesi, pek fazla konuşanı olmayan bir dil; bu dilde espriler üreten sanatçıların sayısı ise çok daha az. Malum, espri yeteneği zekâyla ilişkilidir, bilgi birikimi de gerektirir. Bunlar, düşünceleri sınırlanmış, ufku daralmış insanlara iki numara büyük gelir; öyle olunca, espriyi anlamak yerine sataşmayı, karalamayı tercih ederler. Oysa kimse kimsenin inancının bekçisi olmaya soyunmamalı, akıl erdiremediği alanlara bulaşmamalı.
KÜLTÜR SANAT Barışa sanatla ses verin!

Bir grup sanatçı, küratör, galerici ve eleştirmen, Türkiye’nin doğusunda her geçen gün şiddetini artıran ve sivillerin canına mal olan çatışmalara karşı kamuoyu oluşturmak için sanat kurumlarına yönelik bir açık çağrı yayımladı.
KÜLTÜR SANAT Yaratıcı bir eylem için atölye yolda

Anadolu Kültür, Ermenistan ve Türkiye’den toplumsal ve politik meselelere ilgi duyan kişileri ‘yaratıcı’ bir atölyeye çağırıyor. İstanbul’da gerçekleşecek ‘Yaratıcı Eylem ve Toplumsal Hareketler Atölyesi’nde katılımcılar birlikte düşünüp birlikte üretecek. Martta İstanbul’da yapılacak atölye için son başvuru tarihi 30 Ocak.
KÜLTÜR SANAT Az düşünüp çok üreten sanatçılar

Vasıf Kortun ve Erden Kosova’nın, 2004 yılında, 1990’lı yıllardaki Türkiye’nin güncel sanat ortamı üzerine yaptıkları yazışmalar, ‘Ofsayt ama Gol!’ başlığı altında kitaplaştırıldı. ikilinin 1990’lı yıllardaki güncel sanat üretimine dair ilgili gözlemlerini ve analizlerini içeren kitabı Vasıf Kortun’la konuştuk.