SORUŞTURMA

GENEL Ermenistan’da Yolsuzluk Operasyonları

Paşinyan Başbakan koltuğuna oturduğundan bu yana, büyük bir hızla çalışıyor. Çalışmalarını yakından takip edenler “ Herhalde, muhalif olduğu 15 yıl boyunca, bu günlerin planını yapmış.” demekten kendini alamıyor.
GÜNCEL Suruç saldırısında 11 aydır ‘incelemeler hala devam ediyor’

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta 33 gencin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak savcıyla görüşen aileler ve avukatlar, “Gizlilik kararı devam eden dosyanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Dava ile ilgili bir yol katledilmiş değil. 'İncelemeler hala devam ediyor' cevabını aldık" açıklaması yaptı.
Margosyan’la fotoğrafa soruşturma

Demokrat Yargı Derneği kurucularından hakim Kemal Şahin’e, İstanbul İstinaf Mahkemesi’ne atanmasından tam beş gün sonra sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma açıldı. Bahsi geçen paylaşımlardan biri ise Şahin’in kitap fuarında yazar Mıgırdiç Margosyan ile çektirdiği fotoğraf ve altına yazdığı yazı.
GÜNCEL Kalem direnişi

Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmeni” dayanışma kampanyasına katılan 15 kişiye “terör örgütünün propagandasını yapmak”tan soruşturma açıldı. Eş Yayın Yönetmenliği yapan gazeteciler, dayanışmayı daha da büyütmek gerektiğini söylüyor.