BİSİKLET

GÜNCEL Bireysel bir sorumluluk hikâyesi

Bu yıl 24 Nisan’da bisikletine oturan Murat Aluçlu, 1915 de dahil Anadolu’daki insanların yaşadıkları acıya ortak olmak adına dünya turuna çıktı. Bisikletiyle yol alan Aluçlu, babasının memleketi Sivas’tan bir taş alıp dünya turuna başladı.
GÜNCEL Bisikletle baştan başa Ermenistan

Raffi Youredjian, ‘Sayat Nova II’ ismini verdiği bisikletiyle, Ermenistan’ı baştan sona gezip, yolculuğunu anlatan ‘Tour de Armenia’ isminde bir kitap yazdı. Youredjian’la Ermenistan maceralarını anlatan kitabı vesilesiyle konuştuk.
GÜNCEL Cyclist Türkiye’den ‘merhaba’

Özellikle son yıllarda bisiklet kültürü, İstanbul’da hayli gelişti. Bunun son örneği ise, bu ay yayın hayatına başlayan Cyclist Türkiye dergisi. Cyclist Türkiye’yi, derginin editörlerinden Gökhan Kutluer’le konuştuk.
GÜNCEL "Kınalıada’da  bisikletler denetlensin"

Kınalıada sakinleri son dönemde artan bisiklet kazalarına, usulsüz bisiklet kiralamalarına ve sayıları artan elektrikli bisikletlere karşı 3 Ağustos Pazar günü, İskele Meydanı’nda oturma eylemi yaparak tepki gösterdi.
ŞAPGİR 2013 Bisikletin Sıfır Yılı Olur mu?

Engin Mert, bu sene ‘büyük mit’i Lance Armstrong’un doping itirafıyla sarsılan bisiklet sporunun 2013 yılını, bahar klasiklerini ve Fransa Turu’nu, bu sporun ‘sıfır yılı’ olması beklentisiyle yazdı.