UYGAR GÜLTEKİN

GÜNCEL Kavala tahliye edilmedi

Gezi davasında mahkeme heyeti, Osman Kavala'nın tahliye talebini reddetti. Bir sonraki duruşmayı 8-9 Ekim tarihlerine erteledi.
GÜNCEL Aksakoğlu: Bu ülkeye bir an önce adalet gelmeli

Gezi davası kapsamında 221 gündür tutuklu bulunan hak savuncusu Yiğit Aksakoğlu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Aksakoğlu, ''Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Gezi davası: Mahkeme Başkanının muhalefet şerhi

Gezi davasında Yiğit Aksakoğlu'nun tahliye edildi. Osman Kavala’nın ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Karara muhalefet şerhi koyan mahkeme başkanı Mahmut Başbuğ, Kavala’nın tahliye edilerek ev hapsinde tutulması gerektiğini belirtti.
GÜNCEL Akademisyenlere destek olan Arat Dink, hakim karşısına çıktı

Barış Akademisyenleri'ne destek olmak için kendilerini savcılığa ihbar eden hak savunucularından Arat Dink ilk kez hakim karşısına çıktı. Beraat talebini reddeden mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin benzer dosyalarla ilgili yapılan başvurulara ilişkin sonucun beklenmesine karar verdi.
GÜNCEL Dink Cinayeti Davası 4 Eylül'e ertelendi

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda bugün celsenin son oturumu yapıldı. Davaya 4-5-6 Eylül tarihlerinde devam edilecek. Mahkeme heyeti, zaman aşımına uğramaması için 9 sanık hakkındaki bazı suçlamaları içeren dosyanın ayrılmasına karar verdi.
GÜNCEL Muammer Güler Dink Cinayeti'nde ifade verdi: İstanbul'a ham bilgi gelmişti

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, tanık olarak ifade verdi. Güler, Dink'in öldürüleceğine dair İstanbul Emniyeti'nin bilgisi olmadığını ve kendisine de herhangi bir bilgi verilmediğini öne sürdü. Güler, Trabzon Emniyeti ve İstihbarat Daire Başkanlığını işaret etti.