KARAGÖZYAN

TOPLUM Karagözyan’da 100. yıl coşkusu Tata’yla zirve yapacak

Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı’nın, kuruluşunun yüzüncü yıldönümü için düzenlediği kutlamalar, önümüzdeki hafta yapılacak etkinliklerle son bulacak. 17 Kasım’da ise, Zorlu Center’daki Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) düzenlenecek olan Tata Simonyan konseriyle, coşkunun tüm toplumla, özellikle de gençlerle paylaşılması hedefleniyor.
GÜNCEL KEY Plaza’da sevindiren imza

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP), Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu, merkezini Karagözyan Yetimhanesi Vakfı’na ait KEY Plaza’da kiraladığı yedi kata taşıyor.
KÜLTÜR SANAT Paris’le Yerevan’ın  tam ortası Kınalıada

İki yıl önce, biri İstanbul’da, diğeri Paris’te kurulmuş, birbirinden farklı müzikal çizgiler izleyen Vomank ve Collectif Medz Bazar, organizasyonunu Karagözyan Vakfı 100. Yıl Komitesi’nin üstlendiği bu konserde, ortak noktaları olan deneysellikte buluşmayı planlıyor.
GÜNCEL Ermeni okullarında  eleştirel düşünce dersi

İstanbul Ermeni okullarında, önümüzdeki yıldan başlayarak eleştirel düşünce derslerine geçilecek. Getronagan Lisesi ile Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışma Merkezi’nin (SEÇBİR) işbirliğiyle yapılan çalıştayda buluşan Ermeni okullarının yönetici ve öğretmenleri bu derslerin öğrencilere nasıl ve kimler tarafından verileceğini ele aldı. Uzmanlara göre eleştirel düşünme, eğitim kalitesinin vazgeçilmez unsuru.