LİCE

GÜNCEL İHD: Lice- Kulp- Bingöl üçgenindeki köy ve mezralarla iletişim kurulamıyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, askeri operasyon ve orman yangınlarının sürdüğü Lice’de sokağa çıkma yasağı sırasında meydana gelen hak ihlalleriyle ilgili raporunu açıkladı. İHD Şube Başkanı Raci Bilici, “Operasyonun amacı halkı göçertmek. Sivil insanların yaşamlarından endişeliyiz" diye konuştu.
GÜNCEL Diyarbakır'da çatışma: beş asker hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Diyarbakır-Bingöl yolunu ulaşıma kapatan PKK’lilerle çıkan çatışmada iki asker hayatını kaybetti, bir asker de yaralandı. Dün de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetmişti.
GÜNCEL Sokağa çıkma yasağı mahkemeye taşındı

Diyarbakır’ın Lice ve Silvan ilçesinde bugün yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağı mahkemeye taşındı. Avukatlar ‘acil olarak’ yürütmenin durdurulması için Diyarbakır İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
GÜNCEL Silvan’de ne oluyor?

Silvan'a giden HDP ve DBP heyeti bölgeye ulaştı. Heyetin verdiği bilgilere göre, bölgede yoğun çatışmalar yaşanıyor. Bir kişinin hayatı kaybettiği, iki kişinin yaralandığı söyleniyor.
GÜNCEL Peki ya katliamcıların heykelleri?

Mahsum Korkmaz’ın heykeli ve heykelin askerler tarafından yıkılması tartışma yarattı. Tartışmalar sürerken gözler, Ankara’nın bazı kesimlerini rahatsız etmesine rağmen harekete geçmediği Türkiye’nin çeşitli illerindeki diğer anıtlara çevrildi. Onların başını Cumhuriyet tarihinin tartışmalı isimlerinden, Kürtlere yönelik katliamlara olduğu kadar Rum ve Ermeni soykırımlarında da adından söz ettiren Topal Osman çekiyor.