TEHDİT

GÜNCEL ‘Siyah çelenk’e ceza

Agos gazetesi önüne siyah çelenk bırakıp tehdit mesajları içeren açıklamalar tehdit ve ırk, din farklılığına dayanarak alenen aşağılamak suçundan ceza aldı.
BASIN “Bir gece ansızın gelebiliriz” tehdidine beraat

Agos gazetesi siyah çelenk davasında, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar hakkında beraat kararı verildi. Agos gazetesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu karara itiraz etti.
GÜNCEL Agos’a siyah çelenk davası başladı

Agos Gazetesi’nin önüne 24 Nisan 2015’te sabah saatlerinde siyah çelenk bırakan iki grup hakkında Agos gazetesinin şikayeti üzerine açılan dava başladı. Gazeteyi tehdit ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıklar hâkim karşısına çıktı.
TÜRKİYE Tehditlere suç duyurusu, vekilden sorumluluk çağrısı

CHP’li Selina Doğan, Orlando’daki saldırının ardından Türkiye’de de tehdit edilen Onur Yürüyüşleri için İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrı yaparak gerekli sorumluluğu almalarını istedi. Öte yandan İHD İstanbul Şubesi ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, yürüyüşleri tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.
GÜNCEL Alperen Ocakları'ndan Onur Yürüyüşü’ne tehdit

Alperen Ocakları, 19 Haziran’da yapılacak Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran’da yapılacak LGBT Onur Yürüyüşü’ne engel olacaklarını açıklayarak, “Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” diyerek tehditte bulundu.
Cem Özdemir'e ölüm tehditleri geliyor

Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı hakkında tartışmalar devam ederken, tasarının kabul edilmesi konusunda önemli çalışmalar yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir’e tehditler gelmeye başladı.
GÜNCEL Türkiyeli Protestanlar tehdit altında

Protestan kiliselerine yönelik ölüm tehditleri gelmeye devam ediyor. İnternette yayınlanan IŞİD bayraklı videoda, kiliselerde çalışan din adamları ve cemaat üyeleri hedef gösteriliyor. İstanbul’da bulunan bir Protestan kilisesi de yumurtalı saldırıya uğradı.
GÜNCEL Ahmet Hakan’a saldırı

Gazeteci Ahmet Hakan, Nişantaşı’nda evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Hakan’ın burnu ve kaburgası kırıldı.